Σε ένα περιβάλλον υψηλής ανεργίας, χαμηλής επιχειρηματικότητας και οικονομικής εξαέρωσης, η ελληνική κοινωνία πασχίζει να αντεπεξέλθει, να προσαρμοστεί και να ανακάμψει. Ένας τέτοιος άθλος μοιάζει ανέφικτος. Είναι όμως; Πώς καταφέρνουν αρκετές επιχειρήσεις να ξεπερνούν ανυπέρβλητα –για άλλους– εμπόδια, να αναπτύσσονται μέσα στην κρίση, να καινοτομούν και να εξάγουν; Πώς τα καταφέρνουν; Τι άλλαξαν στον τρόπο σκέψης και διοίκησης;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και μαρτυρίες από τα «χαρακώματα» θα δώσουν διακεκριμένοι ομιλητές από το εξωτερικό με εμπειρία στη διοίκηση και τον χειρισμό δύσκολων καταστάσεων, καθώς και καταξιωμένοι Έλληνες μάνατζερ και επιχειρηματίες με έντονη δράση, ανάπτυξη και δημιουργία μέσα στην κρίση, μιλώντας στο Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας –την κορυφαία συνάντηση διαλόγου των επιχειρηματικών ηγετών της χώρας. Πώς μπορούν να σταθούν οι επιχειρήσεις στα πόδια τους, να αναπτυχθούν και να πάνε μπροστά; Πώς εμπνέει ένας ηγέτης τους συνεργάτες του; Πώς μπορεί να γεννηθεί η πίστη σε ένα καλύτερο μέλλον σε συνθήκες οξείας κρίσης;

Πώς μπορείς να μετατρέψεις το ανέφικτο σε εφικτό
Ο Andrew Liveris είναι ο πλέον κατάλληλος να μιλήσει για τον ρόλο του ηγέτη σε περιόδους κρίσης. Από τις πιο ισχυρές επιχειρηματικές προσωπικότητες στον κόσμο και επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού πετροχημικών Dow, γνωρίζει όσο λίγοι τη σημασία του να θέτει κανείς φιλόδοξους, τολμηρούς στόχους και να πασχίζει να τους υλοποιήσει. Σύμβουλος του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, εμπνευστής και συνιδρυτής της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας» (Hellenic Initiative) για την χρηματοδότηση ελληνικών καινοτόμων ιδεών, θα αναλύσει πώς μπορεί να ενθαρρυνθεί η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις στη χώρα μας και θα μιλήσει για το πώς η επιμονή, η έξυπνη στρατηγική και το προσωπικό παράδειγμα μπορούν να κινητοποιήσουν δυνάμεις.

«Ο ηγέτης πρέπει να λειτουργεί ως πρότυπο: αν θέλει οι άνθρωποί του να ξεπεράσουν τα όριά τους, τότε αυτός πρέπει να προσπαθήσει πιο σκληρά από αυτούς», υποστηρίζει ο Armando Zagalo de Lima, ένας από τους πρωτεργάτες της θεαματικής ανάκαμψης της Xerox στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, όταν η εταιρεία όχι μόνο απομακρύνθηκε από το κατώφλι της κατάρρευσης, αλλά κατάφερε να αναδειχθεί σε μια από τις πλέον επικερδείς και καινοτόμες επιχειρήσεις τεχνολογίας και υπηρεσιών παγκοσμίως. Ως πρόεδρος της Xerox Technology θα παρουσιάσει το εκπληκτικό turnaround της εταιρείας («the great turnaround story of the post-crash era», σύμφωνα με το περιοδικό Money), θα μιλήσει για τις προτεραιότητες που έθεσε η ηγεσία και τα προβλήματα στα οποία επικεντρώθηκε.

Με βαθιά ακαδημαϊκή γνώση και, παράλληλα, άνθρωπος του αποτελέσματος, η Δρ. Monica Worline, συνεργάζεται με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, προτείνοντας νέα μοντέλα σκέψης που οξύνουν το πνεύμα, αξιοποιούν τα ταλέντα των ανθρώπων και βοηθούν τον ηγέτη να ανταποκριθεί με επιτυχία σε δύσκολους καιρούς. «Ο ηγέτης εμπνέει τους ανθρώπους με τις πράξεις του, όμως αυτό δεν είναι πάντα αρκετό. Αν θέλουν να πετύχουν το ακατόρθωτο, οι ηγέτες πρέπει να εμψυχώνουν τους συνεργάτες τους και να φροντίζουν να διατηρούν τη θετική ενέργεια στον οργανισμό, δίνοντας έμφαση στις σχέσεις που αναπτύσσουν», λέει η M. Worline, η οποία θα αναλύσει τους συναισθηματικούς παράγοντες που καλείται να λάβει υπόψη του ο ηγέτης όταν προσπαθεί να επιτύχει το ανέφικτο.

Τους τρεις κεντρικούς ομιλητές της 1ης ημέρας του Συνεδρίου θα πλαισιώσουν διακεκριμένοι Έλληνες μάνατζερ και επιχειρηματίες, άνθρωποι της πράξης οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα success stories των εταιρειών και οργανισμών που διοικούν. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης, ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Globo και ο Δημήτρης Πισιμίσης, Διευθύνων Σύμβουλος της BIC-Βιολέξ, θα συζητήσουν τις στρατηγικές ανάπτυξης και καινοτομίας που οδήγησαν τις εταιρείες τους στην επιτυχία. Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών, ο Jean-Jacques Lesueur, Ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και ο Γιάννης Τροχόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» θα παρουσιάσουν πρωτοποριακά εγχειρήματα και θα μιλήσουν για το πώς το όραμα και το πάθος συμβάλλουν στην επιτυχή υλοποίηση τολμηρών και απαιτητικών στόχων.

Κοιτώντας μπροστά, στοχεύοντας ψηλά, πετυχαίνοντας το ακατόρθωτο
«Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουμε ότι θα επιτύχουμε τον στόχο μας, και αυτό γίνεται όταν τον χωρίζουμε σε μικρά βήματα. Σε κάθε στάδιο που ολοκληρώνεται επιτυχώς, αυξάνεται η αυτοπεποίθησή μας και η πίστη ότι θα τα καταφέρουμε», σημειώνει ο Jim Lawless, ο οποίος έχει καταφέρει να «εμπνεύσει» μισό εκατομμύριο κόσμου σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όχι μόνο με τον χαρισματικό τρόπο επικοινωνίας, αλλά έχοντας αποδείξει στην πράξη τις θεωρίες του. Το 2003 –ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόκληση συνέδρων– εφάρμοσε ο ίδιος τις 10 θεωρίες που αναλύει στο βιβλίο του «Taming Tigers», πετυχαίνοντας σε δώδεκα μήνες να μετατραπεί από αγύμναστος, υπέρβαρος καπνιστής σε έναν πρώτης γραμμής, πιστοποιημένο ιππηλάτη (jockey). Επτά χρόνια μετά, και προκειμένου να αποδείξει τη θεωρία του γύρω από την πνευματική αντοχή, κατέρριψε το ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης και έγινε ο πρώτος Βρετανός που βούτηξε σε βάθος 100 μέτρων με μία και μόνο αναπνοή! Τη 2η ημέρα του Συνεδρίου, ο Jim Lawless θα μιλήσει για την ψυχολογία του ανθρώπου που ζητά κάτι που εκ πρώτης όψεως φαίνεται αδύνατο και θα δείξει πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να γίνει αρχιτέκτονας του ονείρου του.


Την ίδια ημέρα, οι σύνεδροι και οι σύντροφοί τους θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις προσωπικές ιστορίες θέλησης και θετικής στάσης ζωής εκλεκτών ομιλητών, ανθρώπων που προσπάθησαν για το αδύνατο και κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, αναδεικνύοντας τη σημασία της ακούραστης προσπάθειας και του ψυχικού σθένους. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, ολυμπιονίκης κολύμβησης, ο Δημήτρης Κοντοπίδης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Ινώδη Κυστική Νόσο και ο Αναστάσιος Σταλίκας, καθηγητής ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, θα παρουσιάσουν ασυνήθιστες προσωπικές εμπειρίες και θα μιλήσουν για τον ρόλο των θετικών συναισθημάτων στη διαχείριση αρνητικών καταστάσεων.

Το Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας 2013
• Διατηρεί τη διευρυμένη 2ήμερη δομή εργασιών.
• Προσκαλεί διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
• Δίνει έμφαση στον βιωματικό χαρακτήρα, τον διάλογο και το networking.
• Προσκαλεί τους/τις συντρόφους των συνέδρων να παρακολουθήσουν δωρεάν τις εργασίες της 2ης ημέρας, η οποία είναι αφιερωμένη στη θετική στάση ζωής.
• Φιλοξενείται στο Grand Resort Lagonissi, ένα από τα ωραιότερα resort ξενοδοχεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΑΣΕ, www.ease.gr.

Χορηγοί: ADECCO H.R., EDENRED, MERCEDES-BENZ HELLAS, NEON ENERGY, XEROX HELLAS
Υποστηρικτές: AIG, ΒΙΟΚΥΤ, CARLSON WAGONLIT TRAVEL, DIAGEO HELLAS, LIGHTHOUSE, TASSIMO
Χορηγός Ταχυδρομικών Υπηρεσιών: ΕΛΤΑ
Χορηγοί Επικοινωνίας: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, BOUSSIAS, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ MARKETING MANAGEMENT
Χορηγός Διαδικτυακής Επικοινωνίας: NAFTEMPORIKI.GR