To Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) συμπληρώνει φέτος τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του και το γιορτάζει με ειδική εκδήλωση την Τρίτη 28 Μαΐου, στο Anassa City Events, έχοντας επιτύχει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την εξυπηρέτηση πελατών στην Ελλάδα.

Οαριθμός των μελών του αυξάνεται ταχύτατα, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη των όσων έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Ο Frank Thibaut, Πρόεδρος ΔΣ του ΕΙΕΠ και Διευθυντής Διοδίων, Εμπορικής Διαχείρισης Και Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της Αττικής Οδού, μιλά στο DF για την επέτειο του Ινστιτούτου και την πορεία του μέχρι σήμερα.

DF: Το ΕΙΕΠ μετράει 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Πώς αισθάνεστε για αυτό;

Frank Thibaut: Είναι πραγματικά μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για όλους εμάς στο Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Μια πορεία γεμάτη προκλήσεις, επιτυχίες και στιγμές που αξίζει να μιλήσει κανείς και να νοιώθει μόνο υπερήφανος.

Να κάνουμε μια σύντομη αναδρομή στην εξέλιξη του Ινστιτούτου από το 2004 μέχρι σήμερα;

Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 2004 με στόχο να βελτιώσει την ποιότητα εξυπηρέτησης πελατών στη χώρα μας. Ξεκίνησε με 37 εταιρείες – μέλη και σήμερα πάνω από 130 εταιρείες ασπάζονται το όραμα του Ινστιτούτου για κορυφαία ποιότητα εξυπηρέτησης. Με την πάροδο των ετών καταφέραμε να αναπτύξουμε νέες υπηρεσίες και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας σε διάφορους τομείς. Οι βασικοί άξονες δράσεις μας είναι η διάχυση γνώσης, η επιβράβευση, η εκπαίδευση, η ανάπτυξη και η δικτύωση. Εξειδικευμένα Σεμινάρια, Εργαστήρια επαγγελματικής γνώσης, Ημερίδες Εξυπηρέτησης Πελάτη, Παρουσιάσεις διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων Ομιλητών, Συνέδρια βέλτιστων πρακτικών, η Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, τα Greek Excellence Awards καθώς και τα Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, είναι μόνο κάποιες από τις δράσεις μας.

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων;

Οι προκλήσεις ήταν πολλές. Ξεκινώντας από την αρχική αποδοχή και αναγνώριση του Ινστιτούτου, μέχρι την αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων και των αλλαγών στις τεχνολογίες και στις προσδοκίες των εταιρειών. Όμως, κάθε πρόκληση αποτέλεσε για εμάς και μια ευκαιρία να βελτιωθούμε και να καινοτομήσουμε. Μια ευκαιρία για στρατηγικό επανασχεδιασμό του πλαισίου δράσης μας, εναρμονισμένοι πλήρως με τις ανάγκες του σήμερα.

Είστε Πρόεδρος του Ινστιτούτου τα τε­λευταία 10 χρόνια. Ποια είναι η δική σας εμπειρία από αυτή τη διαδρομή;

Τα τελευταία 10 χρόνια, που έχω την τιμή να ηγούμαι του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών, ήταν γεμάτα από σημαντικές στιγμές και πολύτιμες εμπειρίες. Είδαμε το Ινστιτούτο να μεγαλώνει και να εξελίσσεται, να γίνεται σημείο αναφοράς στην εξυπηρέτηση πελατών και να συμβάλλει ουσιαστικά στην επαγγελματική ανάπτυξη των εταιρειών – μελών του. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, σίγουρα αντιμετωπίσαμε προκλήσεις, αλλά κάθε εμπόδιο μας έκανε πιο δυνατούς και πιο αποφασιστικούς. Η αφοσίωση και το πάθος της ομάδας μας, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη των μελών μας, ήταν οι κινητήριες δυνάμεις που μας οδήγησαν στις επιτυχίες του σήμερα. Μόνο περηφάνεια μπορεί να αισθάνεται κανείς που είναι μέρος όλου αυτού του εγχειρήματος που ονομάζεται, ΕΙΕΠ.

Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που θα ξεχωρίζατε από την πορεία του Ινστιτούτου;

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω μία μόνο επιτυχία. Όμως, η αναγνώριση του Ινστιτούτου ως σημείο αναφοράς για την εξυπηρέτηση πελατών στην Ελλάδα είναι κάτι το αδιαμφησβήτητο. Ο αριθμός των μελών μας, ο οποίος αυξάνεται ταχύτατα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Η ανανέωση των συνδρομών των μελών μας σε ετήσια βάση είναι ζωτικής σημασίας για εμάς και έμπρακτη αναγνώριση του έργου μας.

Ποια είναι η δέσμευση του ΕΙΕΠ για το μέλλον;

Η συνεχής ανατροφοδότηση και η αφοσίωση των μελών μας είναι η δύναμη που μας ωθεί να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και δέσμευση για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών στον τόπο μας.

Η φιλοδοξία μας είναι να παραμείνουμε πρωτοπόροι στον τομέα μας και να συμβάλλουμε θετικά στις εξελίξεις που θα φέρει το μέλλον.

Ποια θα ήταν η ευχή σας για τα επόμενα χρόνια;

Εύχομαι το Ινστιτούτο να συνεχίσει να προσφέρει, με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση και συνάμα ανυπομονώ για τις προκλήσεις και τις επιτυχίες που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια.
Χρόνια Πολλά ΕΙΕΠ!