Η Εlpedison υπέγραψε 15ετή συμφωνία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση ηλιοθερμικού συστήματος παραγωγής ατμού, ονομαστικής ισχύος 5,75 MWth, που θα συνοδεύεται από σύστημα αποθήκευσης ατμού 15,5 MWhth.

Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ως προς τη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 25%, μειώνοντας παράλληλα το ενεργειακό κόστος μέσω ιδιοκατανάλωσης της «πράσινης» θερμικής ενέργειας που θα παράγει το ηλιοθερμικό σύστημα.

Η Elpedison καλύπτει το 40% της αξίας της επένδυσης, ενώ το υπόλοιπο 60% επιδοτείται από το Ταμείο Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.