Η Saatchi & Saatchi ξαναχτυπά
Η Saatchi & Saatchi σκοπεύει να αγοράσει την πλειοψηφία της Havas, της μεγάλης γαλλικής διαφημιστικής εταιρείας. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η βρετανική εταιρεία έχει κάπου 170 εκ. δολάρια «περίσσευμα» από την αύξηση κεφαλαίου την οποία έκανε πριν μερικούς μήνες, αφού αφαιρεθούν τα 290 εκ. δολάρια που έδωσε για την Ted Bates.

Άλλος στόχος των Βρετανών είναι η Publicis, No 1 στη γαλλική διαφήμιση, που αποδεικνύεται όμως σκληρό καρύδι.

  • Rule Britannia, ή αλλιώς έργα και ημέραι της επελαύνουσας, τότε, Saatchi & Saatchi. Και τότε οι αγοραπωλησίες εταιρειών ήταν σοβαρή υπόθεση, όχι σαν σήμερα που έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη.

Φαρμακευτικά καλλυντικά Filoskin
H γνωστή εταιρεία παραγωγής και διανομής φαρμακευτικών καλλυντικών Filoderm, ανέθεσε στην Αλέκτωρ τη σειρά καλλυντικών Filoskin για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος. Η Αλέκτωρ ύστερα από μεγάλη μελέτη δημιούργησε μια σειρά διαφημίσεων για την ειδική αυτή κατηγορία προϊόντων, οι οποίες θα εμφανιστούν στα περιοδικά.

  • Μελετηρή η Αλέκτωρ, δικαιολογημένα όμως αφού τα «ειδικά» καλλυντικά με φαρμακευτικό προφίλ ήταν σχετικά νέο είδος, καινούργιο βασανάκι, θα λέγαμε, και χρειάζονταν ιδιαίτερη προσοχή σε ενέργειες μάρκετινγκ και διαφήμισης. Τα Filoskin έλαμψαν στο διαφημιστικό στερέωμα για ένα διάστημα και μετά αποσύρθηκαν διακριτικά (από άποψη φωνής και όχι διανομής).

Ζελέ Sweet Delight
Από τις 24 Ιουνίου τρέχει στην τηλεόραση η νέα καμπάνια Ζελέ Sweet Delight της γνωστής βιομηχανίας Bebelac. Επίσης, από 7 Ιουλίου προβάλλεται στους κινηματογράφους και από τις 14 Ιουλίου μεταδίδεται από το ραδιόφωνο.

  • Bebelac; Τι μας θυμίζετε τώρα… Μια εταιρεία της οποίας το ευκολομνημόνευτο και χαρακτηριστικό όνομα, είχε σχεδόν γίνει generic name στις βρεφικές τροφές. Ωστόσο οι στρατηγικές μάρκετινγκ να που έτειναν και προς άλλες κατηγορίες – άλλωστε το εν λόγω Sweet Delight είχε γίνει επαρκώς γνωστό, όταν ακόμα το είδος ζελέ (και) από εμπορική άποψη ήταν «σε φόρμα».

Διεθνείς διακρίσεις στην Bold
Τρεις διεθνείς διακρίσεις για την ταινία Marengata (Μαφιόζοι ρεζίλι) της ΕΒΓΑ, που δημιούργησε η Bold.

Πρώτη διάκριση στα φετινά Clio και δυο ακόμα διακρίσεις στο Φεστιβάλ Καννών. Διάκριση Short List (στις 10 καλύτερες ταινίες της κατηγορίας της) και Prix National.

Σενάριο Γ. Ευσταθιάδης – Κ. Πολίτης. Παραγωγή: Kinetron, σκηνοθεσία Γ. Αποστολίδης.

  • Όσοι τυχόν θυμούνται την ταινία, θα συμφωνούν με τις διακρίσεις της. Και να που η ζωηρά Ελλάς ύψωνε το ανάστημά της και ξεχώριζε στα φεστιβάλ.