Αλλάζει η Μ. Θάτσερ διαφημιστική εταιρεία;
Έντονες φήμες κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό για τον πιο γνωστό στο ευρύτερο κοινό λογαριασμό της Saatchi & Saatchi: τη Μάργκαρετ Θάτσερ και το βρετανικό Συντηρητικό κόμμα.

Οι φήμες ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, σύμφωνα με το οποίο η Μ. Θάτσερ δεν ήταν ευχαριστημένη με τη δουλειά της Saatchi και είχε συναντηθεί μυστικά, για να καταρτίσει σχέδια για τις επόμενες γενικές εκλογές με τη Young & Rubicam.

  • Το θέμα θυμίζει πολιτικές συνωμοσίες – ενώ, πολύ πιθανό κάποιοι νεαροί συνάδελφοι σήμερα, να αναρωτηθούν ποια ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ. Πάντως, η πολιτική καμπάνια της ενθουσιώδους Saatchi & Saatchi είχε συζητηθεί πολύ έντονα για τη δημιουργικότητά της.

Νέα καμπάνια Always από τη Euro-Leo Burnett
Με μήνυμα «Αισθάνομαι καθαρή και στεγνή σαν να έχω μόλις αλλάξει» εμφανίστηκε η νέα τηλεοπτική ταινία για τις σερβιέτες Always της Procter & Gamble.

Η ταινία χαρακτηρίζεται από ένα ευρηματικό demo που δείχνει την υπεροχή της Always.

  • Πολυδιαφημιζόμενη κατηγορία προϊόντων οι σερβιέτες, αλλά και ελαφρός πονοκέφαλος για τους δημιουργικούς, λόγω της επιβαλλόμενης διακριτικότητας. Ένα demo λοιπόν πάντα έσωζε την κατάσταση, ως ο από μηχανής Θεός.

Καμπάνια της Olympia
Από τον ημερήσιο, οικονομικό και περιοδικό τύπο κινείται η καμπάνια λανσαρίσματος της νέας φορητής γραφομηχανής Olympia Carrera.

Τίτλος της «Γερμανική απάντηση», ενώ στο κείμενο παρουσιάζονται τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματά της, που την κάνουν να υπερέχει από τις αντίστοιχες φορητές γραφομηχανές.

Ο διαφημιστικός λογαριασμός είναι της Γραφίς.

  • Φορητή γραφομηχανή, όπως σήμερα λέμε laptop ή και notebook. Μεγάλη υπόθεση, ενώ οι Olympia ήταν από τις σταρ της κατηγορίας. Σπουδαίο απόκτημα τότε, συλλεκτικό αντικείμενο σήμερα…

Η Γραφίς παρουσιάζει τη Mexx
Ολοκληρώθηκε η καμπάνια Άνοιξη-Καλοκαίρι των Emmanuelle και Moustache, που κινήθηκε με δισέλιδες έγχρωμες καταχωρίσεις στον περιοδικό τύπο.

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε η ονομασία Mexx πάνω από τους λογότυπους των δύο μαρκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αυτή είναι η πρώτη φάση για την αλλαγή του ονόματος και θα υποστηριχθεί με μια καμπάνια λανσαρίσματος του Mexx, η οποία θα εμφανιστεί σύντομα.

  • Emmanuelle για τις νεαρές κυρίες και Moustache για τους νεαρούς κυρίους, ένα ακαταμάχητο δίδυμο στο στερέωμα της μόδας του τότε.

Garni από την Αλέκτωρ
Άρχισε τις εμφανίσεις της η νέα καμπάνια που δημιούργησε η Αλέκτωρ για το Garni της εταιρείας Γιώτης. Η καταχώριση είναι απλή, λαχταριστή… με κύριο μήνυμα «Όπου σαντιγύ, Garni!». Άρχισε επίσης να προβάλλεται και μια νέα τηλεοπτική διαφήμιση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Αλέκτωρ επιμελήθηκε και τη νέα συσκευασία του προϊόντος (Art Director ο Νίκος Παπαγεωργίου).

  • Νόστιμα πράγματα.