Ενδιαφέρουσες επισημάνσεις χθες από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Ωστόσο, το 2012 οι πωλήσεις μπίρας υποχώρησαν κατά 2% σε σχέση με το 2011, ενώ από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση, οι πωλήσεις στη συνολική αγορά της μπίρας έχουν μειωθεί κατά 15% περίπου. Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο Ζωούλλης Μηνά ανέφερε ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα συνεχίσει τις προωθητικές της ενέργειες, ώστε να ανταποκριθεί στην ανάγκη των καταναλωτών για φθηνότερα προϊόντα, ενώ επισήμανε ότι το 2012 η εταιρεία μείωσε τις τιμές της κατά 5%.

Την ίδια στιγμή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι προς το παρόν η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δεν έχει κάποιο ενδιαφέρον να εισέλθει στην αγορά των αναψυκτικών, μετά την απελευθέρωσή της. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 2012 προσέλαβε 145 εργαζόμενους, δεν έχει κάνει απολύσεις και μειώσεις μισθών, ενώ η ελάχιστη αμοιβή που δίνει είναι πολύ μεγαλύτερη από τον κατώτατο μισθό που έχει θεσμοθετηθεί.

Τέλος, αφού εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της αγοράς και της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ότι στόχος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για το 2013 είναι να διπλασιάσει τις εξαγωγές της, οι οποίες έτσι θα φτάσουν στο 20% επί των συνολικών πωλήσεών της, από 10% που είναι σήμερα.