Εύκολα και ανταποδοτικά, μέσω Facebook

Μέσω της λύσης Zoottle, ο χρήστης κάνει log in με το λογαριασμό του Facebook, στη συνέχεια κάνει Like στη σελίδα του χώρου που βρίσκεται και αποκτά αυτόματα πρόσβαση στο Wi-Fi του εν λόγω χώρου. Το Zoottle υποστηρίζει επίσης πρόσβαση με την χρήση email και άλλων social networks. Με τον τρόπο αυτό, η πρόσβαση σε Wi-Fi γίνεται γρήγορα και εύκολα και συγχρόνως η παροχή ελεύθερου WiFi γίνεται πιο φιλική και συνδέεται με τη στρατηγική του πάροχου στα social media.

Η επικοινωνία ανάμεσα στον χρήστη και στον πάροχο διευκολύνεται και αποκτά διάρκεια, ο χρήστης γίνεται μέρος της κοινότητας του παρόχου στο FB, ενώ ταυτόχρονα ο πάροχος μεγαλώνει την κοινότητά του, που αποκτά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Η ιδέα του Zoottle Wi-Fi hotspot, γεννήθηκε από τον Νεκτάριο Συλλιγαρδάκη, team leader στην eresus και τον Νίκο Χασιώτη μηχανικό συστημάτων UNIX στην Cosmote.  Τα δύο στελέχη, ήρθαν σε επαφή με τον Χρήστο Περάκη Openfund mentor, Angel investor και Apple Country Business Manager για την Ελλάδα και την Κύπρο,  ο οποίος με την ιδιότητα του μέντορα στήριξε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια και επιπλέον έφερε στην ομάδα τον Νάσο Αναλογίδη, που ήταν Γενικός Διευθυντής στην Nokia για την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Οι δυο τους υλοποίησαν το αρχικό πλάνο εύρεσης πόρων για τη χρηματοδότηση της Zoottle από ενδιαφερόμενους επενδυτές και από ιδία κεφάλαια, που μέχρι αυτή τη στιγμή φτάνει τις 150.000 ευρώ και συνεχίζει να προσελκύει ενδιαφέρον. Το Zoottle έχει ήδη τοποθετηθεί σε περισσότερες από 50 εταιρείες στην Ελλάδα, ενώ έχουν γίνει και τα πρώτα βήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μέση Ανατολή.