Τον διαγωνισμό διοργανώνει η Ernst & Young Ελλάδος

Οι συμμετέχοντες θα αξιολογηθούν από την Κριτική Επιτροπή, της οποίας πρόεδρος είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Chipita Α.Ε. και νικητής του διαγωνισμού Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2011, σύμφωνα με την οικονομική απόδοση, την αναπτυξιακή δυναμική, το στρατηγικό προσανατολισμό και τη διεθνή παρουσία, το μοντέλο διοίκησης και το καινοτόμο πνεύμα καθώς και για το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Ο Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ernst & Young Ελλάδος, επισημαίνει: «Αναζητούμε για μια ακόμα φορά, τους ικανούς Έλληνες που δημιουργούν και διοικούν δυναμικές, σταθερά αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Τους Έλληνες επιχειρηματίες, που παρά τις προκλήσεις τόσο στην παγκόσμια όσο και την ελληνική οικονομία, επιτυγχάνουν και διακρίνονται στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό».
 
Δικαίωμα συμμετοχής με υποβολή υποψηφιότητας έως τις 30 Ιουνίου 2013, έχει κάθε ιδιοκτήτης ή μέτοχος ελληνικής ιδιωτικής επιχείρησης, ο οποίος είναι ο βασικός υπεύθυνος για την απόδοσή της και αποτελεί ανώτατο, ενεργό στέλεχος της διοίκησής της.