Για αυξημένο reach και engagement

Ένα από τα σημαντικότερα Instagram trends για το 2019 αναμένεται να είναι η ανάπτυξη video περιεχομένου από τα brands, για τα Instagram Stories και IGTV.

Οι προκλήσεις που συνοδεύουν τις τάσεις αυτές, το engagement και το reach of, εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν, με τον υποτιτλισμό να αποτελεί το μέσο αντιμετώπισής τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Instagram, τα Stories έχουν 400 εκατ. views ημερησίως, με το ένα τρίτο από τα videos με την υψηλότερη θέαση να έχουν δημιουργηθεί από διαφημιζόμενους, ενώ το 20% των brands έχει λάβει ένα απευθείας μήνυμα ως αποτέλεσμα των Instagram Stories του. Όσο για την αύξηση του reach, έχει αποδειχθεί ότι η προσθήκη υποτίτλων στα videos μπορεί να επιτύχει την προσέλκυση νέων κοινών, κάνοντας την παρουσίαση του προϊόντος πιο ξεκάθαρη.

Παράλληλα, όπως φαίνεται από τα video content engagement metrics, καθώς το 40% των Stories παίζονται χωρίς ήχο, οι υπότιτλοι μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση συνολικού χρόνου θέασης και του reach, να προκαλέσουν περισσότερα reactions στα videos αλλά και περισσότερα shares, καθώς και να αυξήσουν το συνολικό αριθμό views, ενισχύοντας και το CTA. Με τα brands να στοχεύουν στη βελτιστοποίηση του περιεχομένου τους από κάθε άποψη, το «storifying social» εκτιμάται ότι θα εκτοξευτεί τη φετινή χρονιά, με την προσβασιμότητα και την αυθεντικότητα να κρίνουν την επιτυχία.