Ομιλία του ΓΓΕΕ Χρήστου Σίμου σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Χρήστος Σίμος συμμετείχε στο Συνέδριο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με θέμα την Απασχόληση, τις Επενδύσεις και την Επιχειρηματικότητα.

Κατά την εισήγησή του, η οποία πραγματοποιήθηκε στη θεματική «Ψηφιακή Εποχή», ο Χ. Σίμος παρουσίασε τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας που αφορούν στην ενίσχυση των ψηφιακών παραγωγών. Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκαν οι δράσεις που αφορούν την υποστήριξη και ενίσχυση των νέων παραγωγών οπτικοακουστικών μέσων και κυρίως των ψηφιακών παιχνιδιών και του animation.

Συγκεκριμένα: Υποστήριξη των δράσεων των εγχώριων φορέων, διοργάνωση εθνικών αποστολών σε ξένα φόρα και επιχειρηματικές εκθέσεις, διοργάνωση εκδηλώσεων, τα όποια, ενδυναμώνουν τη συγκεκριμένη κοινότητα, ενισχύουν την εξωστρέφειά της και προβάλλουν τη χώρα στο εξωτερικό όπως το Athens Games Festival και το Athens Animation Agora. Παρουσίασε, επίσης, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τα επενδυτικά κίνητρα για τις οπτικοακουστικές παραγωγές όπως το cash rebate και την έκπτωση φόρου.