Ξεκινά σήμερα το 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit της «Καθημερινής», το οποίο πραγματοποιείται στις 19 και 20 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με ώρα έναρξης τις 16:00, το σημερινό πρόγραμμα του Summit περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ομιλία του Todd Stern, τ. Ειδικού Απεσταλμένου του Λευκού Οίκου, Επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, ομιλία με θέμα «Κλιματική κρίση και Business Transformation», συζήτηση «Οι προκλήσεις για το μέλλον του πλανήτη» με τον Χρήστο Στυλιανίδη, Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και συνέντευξη του Frans Timmermans, Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί panel discussion «Κλιματική κρίση και Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία», ενώ η ημέρα θα ολοκληρωθεί με το πάνελ «Τουρισμός, είναι η βιωσιμότητα το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την επόμενη μέρα;» με τους Β.Κικίλια, Υπουργό Τουρισμού, Αχ.Κωνσταντακόπουλο (ΤΕΜΕΣ ΑΕ) και Γ.Παράσχη (ΔΑΑ).

Το πρόγραμμα της αυριανής, δεύτερης ημέρας του Summit ξεκινά στις 9:00, με πληθώρα ομιλιών, συζητήσεων και ερευνών, ενώ θα συμμετέχουν και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.