Έχοντας διανύσει μία επιτυχημένη πορεία 40 ετών, η Würth Hellas SA αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο της τεχνικής συναρμολόγησης στην Ελλάδα. Η ποιότητα των προϊόντων της, η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της, η επένδυση σε ανθρώπινο και τεχνολογικό δυναμικό και υποδομές, όπως και η ευελιξία της, τη βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια να ξεπεράσει κάθε πρόκληση.

Μία οικογενειακή επιχείρηση, με αξίες όπως η αισιοδοξία, το πάθος και η υπευθυνότητα, έχει να δείξει μόνο επιτυχίες. Περισσότερα για την εταιρεία και την επέτειο των 40 χρόνων της μοιράζεται με το MW ο Δημήτρης Ασήμωσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Würth Hellas.

MW: 40 χρόνια Würth Hellas: Πώς «μεταφράζετε» αυτήν την επέτειο-ορόσημο;

Δημήτρης Ασήμωσης: Για εμάς στην Würth Hellas είναι ένα έτος εορταστικό, γεμάτο επικοινωνία, ειδικές προσφορές για τους πελάτες μας, γιορτάζοντας μαζί τους την παρουσία μας όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική αγορά. Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια ήταν αρκετές, αλλά όχι τόσο δυνατές ώστε να μας αποθαρρύνουν. Με συνέπεια, επαγγελματισμό και εμπιστοσύνη από τους ανθρώπους μας, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια και να είμαστε εδώ. Νιώθουμε πραγματικά ευγνωμοσύνη προς όλους τους πελάτες μας που είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια και μας στηρίζουν και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και δυναμισμό ώστε να είμαστε πάντοτε η Νο1 επιλογή τους.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι αξίες της εταιρείας, οι οποίες έχουν συμβάλει στην μακροχρόνια, επιτυχημένη πορεία της;

Το όνομα Würth είναι συνυφασμένο με την υψηλή ποιότητα προϊόντων και την άριστη εξυπηρέτηση. Η μακροχρόνια επιτυχία του Ομίλου Würth, αλλά και της Würth Hellas, έχει ως κινητήριες δυνάμεις το ανθρώπινο δυναμικό του και μία πολύ ιδιαίτερη εταιρική φιλοσοφία.

Είμαστε μία οικογενειακή επιχείρηση που δε θέλουμε απλώς να ικανοποιήσουμε, αλλά να ενθουσιάσουμε τους πελάτες μας με αισιοδοξία, δυναμισμό, πάθος, σεβασμό και υπευθυνότητα. Αυτές δεν είναι απλά κενές λέξεις αλλά οι καθημερινές αξίες μας. Η υποστήριξη και η επιδίωξη υψηλών αποδόσεων ανήκει σταθερά στην εταιρική μας κουλτούρα. Το κοινό μας όραμα, μας κινητοποιεί να προχωρήσουμε περαιτέρω, εξασφαλίζοντας τη διαρκή ανάπτυξη της επιχείρησής μας.

Σε τι εστιάζει η στρατηγική της Würth τη δεδομένη στιγμή; Σε ποιον τομέα δίνετε περισσότερη έμφαση;

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πότε θα ξεπεραστεί το φαινόμενο της πανδημίας και θα επανέλθει η οικονομία μας, παρόλα αυτά δεν χάνουμε την ελπίδα μας και τη θετική μας αντιμετώπιση στις προκλήσεις.

Προσαρμοζόμαστε γρήγορα στα νέα δεδομένα και εστιάζουμε στην ασφάλεια των ανθρώπων μας που είναι και η πηγή της δύναμής μας. Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία μας, προσφέροντας στην αγορά καινοτόμα προϊόντα και επαγγελματικές λύσεις.

Εν μέσω πανδημίας, έμφαση έχει δοθεί στις κατηγορίες μέσων ατομικής προστασίας και επαγγελματικής ένδυσης και υπόδησης, αλλά σε γενικές γραμμές η λογική μας εστιάζει στην επέκταση της προϊοντικής μας γκάμας πάνω στις εξατομικευμένες ανάγκες των πελατών μας. Επιπλέον, με τα όπλα της τεχνολογίας εκπαιδεύουμε συνεχώς τους ανθρώπους μας ώστε να είναι άρτια καταρτισμένοι και να έχουν αμεσότητα με τους πελάτες μας.

Ποια τα βήματα που χαράσσει η εταιρεία, για τη μελλοντική της ανάπτυξη;

Η εταιρεία μας εργάζεται εντατικά σε ένα σχέδιο ανάπτυξης που περιλαμβάνει τους ακόλουθους τομείς:

  • Συνεχής εξέλιξη και ανάπτυξη των ανθρώπων της εταιρείας μας.
  • Ανάπτυξη της πολυκαναλικής προσέγγισης προς τους πελάτες μας (365/24/7).
  • Συνεχής Ανάπτυξη της γκάμας προϊόντων σύμφωνα με τις ανάγκες των εστιασμένων τμημάτων της αγοράς.
  •  Δημιουργία επιπλέον σύγχρονων χώρων εργασίας.
  • Επέκταση του Logistics Center της εταιρείας μας.
  • Επέκταση του δικτύου των ιδιόκτητων καταστημάτων μας.