Επιστολή στην αμερικανική Γερουσία απέστειλαν CEOs από περισσότερες από 220 εταιρείες της χώρας, ζητώντας την «άμεση ανάληψη δράσης» για τη μείωση της βίας που συνδέεται με την οπλοχρησία. Ανάμεσα στους υπογράφοντες βρίσκονται οι επικεφαλής των WPP και Edelman, μαζί με τους CEOs εταιρειών όπως οι Levi Strauss & Co., Lululemon, Bain Capital και Unilever US, καθώς και επαγγελματικές αθλητικές ομάδες.

Η πρωτοβουλία συνιστά την αναθεωρημένη εκδοχή μιας επιστολής που είχε σταλεί το 2019, με περίπου 50% περισσότερες αρχικές υπογραφές, η οποία είχε διοργανωθεί από τη Levi Strauss & Co. και την ομάδα για τον έλεγχο των όπλων Everytown, στον απόηχο 16 μαζικών επιθέσεων.

Η νέα επιστολή αποκαλεί τη βία που συνδέεται με την οπλοκατοχή «κρίση δημόσιας υγείας», που καταστρέφει κοινότητες, ενώ στη συνέχεια αναδεικνύει τον οικονομικό αντίκτυπο: «Η βία των όπλων κοστίζει στους αμερικανούς φορολογούμενους, εργοδότες και κοινότητες, το εντυπωσιακό ποσό των 280 δισ. ετησίως. Οι εργοδότες χάνουν 1,4 εκατ. δολάρια καθημερινά σε παραγωγικότητα και έσοδα και έχουν κόστη που συνδέονται με τα θύματα. Οι κοινότητες που πλήττονται δυσκολεύονται να προσελκύσουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και να επιτύχουν οικονομική ανάπτυξη».

(Πηγή: Axios)