Στην απόλυση στελέχους της GroupM China, το οποίο συνελήφθη με την κατηγορία της δωροδοκίας, προχώρησε το WPP. Πρόκειται για τον Chief Investment Officer της GroupM China, Rycan Di, ο οποίος είναι ένα από τα τρία στελέχη που συνελήφθησαν σε σχέση με το περιστατικό, μαζί με άλλες δύο πρώην υπαλλήλους, την πρώην Head of Data Centre Yao Lan και την πρώην General Manager του GroupM China, Diana Hong.

Τρία από τα στελέχη κατονομάστηκαν επίσης ρητά, στο πλαίσιο ανακοίνωσης του Τμήματος Οικονομικών Ερευνών της Αστυνομίας της Σαγκάης στον social media ιστότοπο Weibo. Τα γεγονότα φέρονται ότι σχετίζονται με κακοδιαχείριση φορολογικών επιστροφών.

«Μετά την κράτηση ενός στελέχους της GroupM China με την κατηγορία της δωροδοκίας την περασμένη εβδομάδα, συνεργαζόμαστε με τις αρχές και διεξάγουμε τη δική μας έρευνα με ανεξάρτητο τρίτο μέρος. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες μιας ενεργής αστυνομικής έρευνας.

Ωστόσο, τερματίζουμε την απασχόληση του στελέχους στην εταιρεία και η GroupM αναστέλλει τις συναλλαγές με κάθε εξωτερικό οργανισμό που αντιλαμβανόμαστε ότι συμμετέχει στις έρευνες της αστυνομίας. Δεσμευόμαστε να συμπεριφερόμαστε σύννομα και με βάση τον δικό μας κώδικα δεοντολογίας και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι αυτό ισχύει εντός της επιχείρησής μας», ανέφερε σε ανακοίνωση χθες ο όμιλος.

(Πηγή: Campaign)