Στην Καλαμάτα, καλύπτοντας την κεντρική πλατεία και σημεία ενδιαφέροντος

Η Wind έθεσε σε λειτουργία το πρώτο πιλοτικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, η Καλαμάτα γίνεται η πρώτη πόλη στη χώρα που δοκιμάζει τις δυνατότητες του 5G, καθώς το πιλοτικό δίκτυο της Wind καλύπτει την κεντρική πλατεία της πόλης και σημεία ενδιαφέροντος, όπως το Δημαρχείο, το Πνευματικό κέντρο, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, κ.ά. Με 5G καλύπτεται πιλοτικά και το ξενοδοχείο Filoxenia του ομίλου Grecotel στην παραλία της πόλης.

«Από σήμερα είναι σε πλήρη λειτουργία το πρώτο πιλοτικό δίκτυο 5G σε επίπεδο πόλης. Ζούμε μια σημαντική στιγμή στην ψηφιακή μας ιστορία αν και ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», σχολίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής: «Το 5G θα έχει καθοριστική συμβολή στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας.

Είναι ιδιαίτερα θετικό ότι ξεκινάμε την πιλοτική λειτουργία του δικτύου με αρωγούς την τοπική αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία. Θέλουμε τα επόμενα χρόνια να αναπτύξουμε ένα εξαιρετικό 5G δίκτυο που θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το υπάρχον 4G, ώστε η ελληνική κοινωνία και οικονομία να επωφεληθούν σε μέγιστο βαθμό από τη νέα τεχνολογία».