Στην Ελλάδα το διεθνές συνέδριο του δικτύου, από την Alternative
Η εταιρεία ερευνών, στρατηγικής και business intelligence Alternative Research Solutions διοργάνωσε και φιλοξένησε στην Αθήνα το 70ο Διεθνές Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου Win & Gallup, 8-10 Μαΐου.

Σε ένα τριήμερο ανταλλαγής ιδεών, πρακτικών και γνώσης με θέμα «Collaboration for Growth», οι σύνεδροι αποτύπωσαν τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της έρευνας αγοράς, συζητώντας κυρίως για τις αλλαγές που επιφέρουν στη δουλειά των εταιρειών έρευνας και δημοσκοπήσεων η τεχνολογία και τα δεδομένα, το νέο «πετρέλαιο» της αγοράς όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Συζητήθηκε επίσης ο νέος κώδικας δεοντολογίας και αυτορρύθμισης της ESOMAR που τέθηκε σε εφαρμογή το 2017, ενώ, το επόμενο συνέδριο του δικτύου αποφασίστηκε να γίνει στη Βηρυτό του Λίβανου, τον Μάιο του 2018.

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος 130 σύνεδροι και ομιλητές από 63 χώρες. Εκ μέρους των Ελλήνων διοργανωτών τους συνέδρους καλωσόρισαν οι Αιμιλία Τσεϊμαζίδου, Πρόεδρος Δ.Σ της Alternative και Τίτος Σιμιτζής, Managing Director της εταιρείας, ενώ από ελληνικής πλευράς εισηγήσεις και χαιρετισμοί έγιναν από τους Νικόλαο Βέττα, Γενικό Διευθυντή του ΙΟΒΕ, Γρηγόρη Αντωνιάδη, Πρόεδρος ΣΔΕ, Μανόλη Παπαπολύζο, Πρόεδρο ΕΔΕΕ, Κωνσταντίνο Λαμπρινόπουλο, Πρόεδρο ΕΙΜ, Κωνσταντίνο Καμάρα, Πρόεδρο ΙΑΒ Εurope και Δημήτρη Μαύρο, Πρόεδρο ΣΕΔΕΑ.

Κεντρικό σημείο αποτέλεσε η συζήτηση για την ανάπτυξη μέσα από τη συνεργασία, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης και προκλήσεων. Η Win & Gallup είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ανεξάρτητων εταιρειών έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων στον κόσμο. Έχει παρουσία και δράση σε πάνω από 70 χώρες και καλύπτει το 95% της παγκόσμιας αγοράς.