Σε μια υβριδική εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 30 Ιουνίου, με την Υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, βραβεύτηκαν από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης οι 12 εταιρείες που παρουσίασαν εξαιρετική επίδοση το 2020, εφαρμόζοντας πρακτικές Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index και το CRI Pass. Φέτος, το Ινστιτούτο απένειμε το Diamond, την ανώτατη διάκριση του θεσμού, στην Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα, δύο οργανισμούς που συμμετείχαν επί σειρά ετών στο Δείκτη και είχαν καταφέρει να λάβουν τη διάκριση Diamond και προηγούμενες χρονιές.

Platinum διάκριση απέσπασαν οι Genesis Pharma και Novartis Hellas, Gold οι όμιλος Ιατρικού Αθηνών και Υγεία, Silver η Lidl Ελλάς, Bronze οι Εθνική Ασφαλιστική και ION AE. Το Best Progress Gold Award έλαβε ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Έπαινο για την Κοινωνία έλαβε η Genesis Pharma, Έπαινο για το Περιβάλλον η Τράπεζα Πειραιώς, Έπαινο για το Εργασιακό Περιβάλλον η Εθνική Τράπεζα και Έπαινο για την Αγορά η Lidl Ελλάς. Διακρίσεις CRI Pass απονεμήθηκαν στους Βwin, Δέλτα και Leroy Merlin.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης, Δημήτρης Μαύρος, ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης κλείνει 12 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και φέτος βραβεύει 12 επιχειρήσεις με υψηλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβερνητικά πρότυπα.