Για την «Έξυπνη Αποκομιδή» στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας
H Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον Δήμο Αθηναίων για την υλοποίηση της νέας, καινοτόμου υπηρεσίας «Έξυπνη Αποκομιδή», που εφαρμόζεται στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.

Μέσα από την υπηρεσία, οι καταστηματάρχες και κάτοικοι του τριγώνου ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για το πότε φτάνει το απορριμματοφόρο στην πόρτα τους, ώστε έγκαιρα να βγάλουν τα απορρίμματά τους στον δρόμο, δεδομένου ότι η περιοχή έχει απαλλαχθεί από κάδους απορριμμάτων. Η Vodafone Ελλάδας σε συνεργασία με τη θυγατρική της, Vodafone Innovus, υλοποίησε και έθεσε σε λειτουργία για λογαριασμό του δήμου Αθηναίων την εφαρμογή διαχείρισης οχημάτων Vodafone IoT Fleet Control, που αξιοποιεί το ΙοΤ και τα κινητά δίκτυα της Vodafone.

Με τη χρήση της υπηρεσίας ελαχιστοποιείται ο χρόνος παραμονής των απορριμμάτων στον δρόμο, μειώνοντας την επιβάρυνση της περιοχής, ενώ γίνεται η βέλτιστη διαχείριση της διαδικασίας εξαγωγής και αποκομιδής των απορριμμάτων. Στόχος είναι η χρήση της εφαρμογής να επεκταθεί και σε επιπλέον γειτονιές του κέντρου. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης, δήλωσε: «Θέτουμε τα θεμέλια μίας “έξυπνης πόλης”. Επενδύουμε στρατηγικά στο ΙοΤ, καθώς πιστεύουμε ότι αποτελεί μία τεχνολογία που θα αλλάξει την καθημερινότητα των πόλεων, αλλά και τη λειτουργία των επιχειρήσεων προς το καλύτερο».