Η Vodafone και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» παρουσιάζουν 11 ΙοΤ εφαρμογές που αναπτύσσονται στο Giga Campus by Vodafone & Demokritos με στόχο να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις της χώρας στην προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το Giga Campus by Vodafone & Demokritos αποτελεί μία κοιτίδα καινοτομίας, που θα λειτουργεί μέσα από ένα οικοσύστημα εφαρμογών Internet of Things, με την υποστήριξη του 5G δικτύου της Vodafone. Οι ΙοΤ υπηρεσίες που αναπτύσσονται στο Giga Campus είναι οι Vodafone Smart Parking, Accessible Parking Monitoring, Smart Water Metering, Smart Bins Management, Vodafone IoT Fleet Control, Vodafone Business Temperature Tag, Vodafone Temperature Control Advanced, Vodafone Remote Healthcarem Vodafone Sensing as a Service, Vodafone Mobile Asset Tracking, Vodafone Occupancy Control.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης, δήλωσε: «Η Vodafone και ο Δημόκριτος ένωσαν τις δυνάμεις τους και καινοτομούν μέσα από αυτήν τη συνεργασία, που φιλοδοξεί να στηρίξει τον μετασχηματισμό της Ελλάδας σε μία κοινωνία των Gigabit».