– Γιωργάκηηηηη, έλα μέσα!
«Σέλω γλειφιτζούρι»!
Η Ελλάδα έχει πληρώσει και πληρώνει συνεχώς πανάκριβα τις παιδικές εμμονές του Πρωθυπουργού μας. Τώρα θέλει ντε και καλά δημοψηφίσματα! Γιωργάκη, παιδί μου, άσε αμέσως τα παιχνίδια, έλα μέσα και πιάσε τη μάνικα να σβήσουμε τη φωτιά!

«Μόνο το ψέμα έχει ανάγκη κυβερνητικής υποστήριξης. Η αλήθεια στέκεται μόνη της στα πόδια της»! Thomas Jefferson, Πρόεδρος των Η.Π.Α. (1743-1826)

– Κληρονόμοι του Ωνάση
Κλαίνε και οδύρονται όλοι,
για την ενδεχόμενη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Ως γνωστόν, οι 800.000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα είναι όλοι κληρονόμοι του… Ωνάση! Γι’ αυτούς, ούτε ένα δάκρυ, εκτός από τα κροκοδείλια, των εμπόρων της πολιτικής και των Μέσων Ενημέρωσης!

– Χωρίς ελπίδα
Ποιος κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά;
Ο Παπανδρέου ή ο Σαμαράς; Για μένα ο δεύτερος. Και εξηγούμαι. Ο πρώτος βούλιαξε το καράβι, αλλά ο δεύτερος εξαφάνισε τα σωσίβια! Παρά το γεγονός ότι κατέβηκε στον πολιτικό στίβο με σημαία την «ελπίδα», κατάφερε γρήγορα να τη στερήσει από τον λαό, ως εναλλακτική λύση της καταστρεπτικής κυβέρνησης του Γιώργου. Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, ακόμη κι από την πλήρη καταστροφή, από την έλλειψη ελπίδας!

– Εύγε στη Λυρική Σκηνή
Κι άλλο ένα μελωδικό φως αυτήν τη φορά!
Κλιμάκια της Λυρικής Σκηνής περιοδεύουν στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας, τραγουδώντας όπερες! Πολλαπλό το καλό, όταν η καλή τέχνη κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο και μάλιστα σε εποχές ζόφου!

– Φωτεινά παραδείγματα
Από τους φοιτητές
του Οικονομικού Πανεπιστημίου και τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, ήρθαν δυο φωτεινά παραδείγματα, μέσα στο πηχτό σκοτάδι ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, των συνδικαλιστών και των κάθε είδους φιλοτομαριστών! Οι πρώτοι άρχισαν το κίνημα εναντίον των εγκάθετων φοιτητοπατέρων κι οι δεύτεροι συμφώνησαν με τον ΟΤΕ, μείωση του ωραρίου και του μισθού τους κατά 11%.

– Το μόνιμο μαθητικό αίτημα
Ποιο είναι το ένα και μοναδικό αίτημα των μαθητών,
που καταλαμβάνουν τα σχολεία; Μα, το μόνιμο όνειρο όλων των μαθητών: να γλιτώσουν το μάθημα, με μια νομιμοφανή δικαιολογία!

– Επιτακτική η μαύρη ψήφος
Άλλη μια σοβαρή φωνή συμφωνεί
με την προτροπή των «Αποτυπωμάτων», με διαφορετικό λεκτικό, αλλά με τον ίσιο στόχο. Έγραψε ο Μπ. Παπαδημητρίου («Κ» -20.9.11): «Τα παραδοσιακά αρχηγικά “μαμούθ” έχουν μετατραπεί σε χωματερές απόψεων και ιδεών. Είναι ώρα να εμπιστευθούμε τα μικρά κόμματα»! Κι εγώ προσθέτω κουραστικά: Και -για όνομα του Θεού!- όχι αποχή, όχι λευκό, όχι άκυρο!

– Αρκεί η απόφαση…
O ελληνικός λαός αποφάσισε να πληρώνει τους φόρους του.
Φυσικά, σύμφωνα με την πρακτική και το λαμπρό παράδειγμα της κυβέρνησης, δεν χρειάζεται να το κάνει κιόλας. Αρκεί η απόφαση!…

– «Ανεπαισθήτως»!…
Το εν δυνάμει «Κόμμα των Αποστράτων»
συναθροίσθηκε στις 18.9.11, στο ξενοδοχείο, «Όσκαρ», όπου αναγνώσθηκε κείμενο του Ανδρέα Καρκαβίτσα, με τίτλο «Σάλπισμα», για την Επανάσταση του 1909. Παραθέτω απόσπασμα:

«Άνδρες με τα γερά κορμιά -εσάς λέω του Συνδέσμου λεβέντες!- νέοι με τα γελαστά χρώματα και την αστραπή στο μάτι, πού είσθε;.. Εγώ τόσον καιρό σας καρτερώ και μαζί μου ο Λαός. Σας είδε μιαν αυγή σαν όνειρο τερπνό εκεί στον κάμπο του Γουδί. Σας είδε και στέναξε: Σώθηκα!… Άντρες με στήθια τα πλατιά- σας κράζω, του Συνδέσμου τους λεβέντες, δώστε κλωτσιά στη φρόνηση . γροθιά στη λογική και ριχθήτε στο αίσθημα. Χτυπάτε αλύπητα . Μην τη λυπάστε την καταστροφή, μη σας δειλιάζουν τα δάκρυα».

«Ανεπαισθήτως» θα μας κλείσουν όλους κάποια στιγμή «από τα τείχη έξω» και οι πολιτικοί μας θα τσακώνονται ακόμη για τον Σύλλογο Προστασίας του Δάκου της Άνω Ραχούλας και για το ποιος είπε τα μεγαλύτερα ψέματα στην Ε.Ε. και στον ελληνικό λαό!

– Οι επίορκοι
Το αλλοτριωμένο στους πελάτες του και ψοφοδεές πολιτικό σύστημα
έχει ευνουχίσει τη Δημοκρατία μας, στερώντας τη από τις νόμιμες άμυνές της. Άρθρο 11 – Παρ. 2 του Ελληνικού Συντάγματος:

«Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν, με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, όπως ο νόμος ορίζει».

Κάθε μέρα «διαταράσσεται η κοινωνική και οικονομική ζωή», καίγονται άνθρωποι, καταστρέφεται δημόσια και ιδιωτική περιουσία, μπλοκάρεται η επιχειρηματική δραστηριότητα και η εργασία, παρακωλύεται η ελευθεροκοινωνία, αλλά για τις επίορκες αρχές, που έχουν ορκιστεί να «φυλάττουν το σύνταγμα και τους νόμους», πέρα βρέχει, μπας και στενοχωρήσουν τους προοδευτικάριους και τα εγκάθετα ενεργούμενά τους!

Αυτά τα σχόλια γράφηκαν την 25η Σεπτεμβρίου 2011