Στα εγκαίνια του νέου «πιλοτικού» concept καταστήματος Veneti Great, στο κτίριο του Ερνστ Τσίλερ Μπάγκειον, στην πλατεία Ομονοίας, προχώρησε η Βενέτης – ένα πρότυπο, όπως το χαρακτηρίζει, εστιατόριο ταχείας εστίασης με υψηλής ποιότητας γεύσεις. Η επένδυση, ύψους 3 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της για επενδύσεις στην αναστήλωση, συντήρηση και λειτουργία ιστορικών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

Το Veneti Great λειτουργεί ως πολυχώρος γεύσεων Shop in Shop, ο οποίος στεγάζει 10 concepts εστίασης για όλες τις ώρες της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων των Souvlaki, το κλασικό ελληνικό σουβλάκι σε όλες του τις παραλλαγές, δια χειρός του σεφ Ηλία Σκουλά, Pasta2Go, Pizza Mia, Meals Veneti, Christiano V, Cremeria, Green με χυμούς και smoothies φρούτων και Veneti Bakery. Στο πλαίσιο των εγκαινίων, χθες, 15 Νοεμβρίου, ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, CEO της Βενέτης, σημείωσε ότι το concept προορίζεται για εξαγωγή στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Σαουδική Αραβία, όπου η Βενέτης έχει υπογράψει προσύμφωνα με επιχειρηματίες για τη χορήγηση σήματος.

Επίσης, προσεχώς, θα ανοίξουν νέα καταστήματα σε Βόλο, Περιστέρι, Κηφισιά και στο πρώην Jackson’s Ηall στο Κολωνάκι πριν το Πάσχα. Παράλληλα, θα λανσαριστεί νέο σχήμα καφεστίασης take away, καθώς και ένα concept digital παραγγελιών μέσω dark kitchens (σ.σ. χωρίς χώρο εστίασης για το κοινό), τα οποία θα επικεντρώνονται αποκλειστικά στο delivery και θα ονομάζονται Pizza Mia και Jackson’s Burger. Σημειώνεται ότι η Βενέτης έχει παραλάβει το κυλικείο για τους πελάτες της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ, μετά την επίλυση συγκεκριμένων εκκρεμοτήτων, θα δημιουργηθεί και εστιατόριο.