Με ευελιξία και προσαρμοστικότητα συνεχίζει να κινείται η κατηγορία των τυροκομικών προϊόντων, με τις τάσεις να φανερώνουν αύξηση στη ζήτηση και στροφή σε υγιεινές επιλογές, όπως τα light και vegan προϊόντα και τα προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνες για τους μικρούς καταναλωτές. Παράλληλα, οι συνθήκες της κοινωνικής απομόνωσης οδήγησαν τους ανθρώπους σε digital επικοινωνία ακόμα και όσον αφορά το φαγητό τους. Το cooking search απογειώθηκε και οι εταιρείες βρήκαν πρόσφορο έδαφος σε μια πιο προσωποποιημένη σχέση με τον καταναλωτή.

Η παγκόσμια αγορά για τα τυροκομικά προϊόντα έφτασε τα 72,26 δισ. δολάρια μέσα στο 2020 και θα αγγίξει τα 105,93 δισ. δολάρια μέχρι το 2026, σύμφωνα με το apnews.com. Χαρακτηριστικά της παγκόσμιας αγοράς είναι η μεγάλη έκταση σε γεύσεις, η ποικιλία, τα διαφορετικά είδη γάλακτος και ο εμπλουτισμός με βιταμίνες ειδικά σε παιδικά προϊόντα. Ενισχυμένη είναι και η τάση που έφερε η παγκόσμια υγειονομική κρίση για υγιεινές επιλογές, η οποία αποτυπώνεται σε λανσαρίσματα vegan προϊόντων.

Η ελληνική αγορά καταγράφει αυξημένη ζήτηση στην κατηγορία, η οποία συνήθως ακολουθεί τις υγειονομικές κρίσεις, ενώ οι συνήθειες άλλαξαν, μιας και το κλείσιμο της εστίασης έφερε τον κόσμο να μαγειρεύει στο σπίτι. Οι ελληνικές εταιρείες κινήθηκαν με πρωτότυπη επικοινωνία, επικεντρωμένες σε digital και τηλεόραση και διατήρησαν το customer loyalty εν μέσω πανδημίας.

ΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑΤΑ, YOUTUBE KAI FOOD BLOGGERS
Πληθώρα λανσαρισμάτων από τις εταιρείες τυροκομικών επικοινωνήθηκαν μέσω του διαδικτύου με ποικίλους τρόπους, όπως διαγωνισμούς μαγειρικής, giveaways κ.ά. Την ιδιαίτερη χρονιά της πανδημίας, η digital επικοινωνία συνέβαλε στη διατήρηση της σχέσης εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή και ενισχύθηκε με videos από food bloggers και δημοφιλείς σεφ οι οποίοι έδωσαν μια πιο προσωπική «νότα», παρουσιάζοντας συνταγές με γνωστά τυροκομικά brands.

Νέα συσκευασία 150 γρ. λάνσαρε το ιρλανδικό Kerrygold Cheddar που έρχεται έτοιμο, κομμένο σε φέτες, για άμεση χρήση σε burger, σάντουιτς, πίτσες, σαλάτες, αλλά ακόμη και λιωμένο πάνω σε πατάτες. Με μήνυμα «Η γεύση που σε ταξιδεύει», η Kerrygold λανσάρει και διαφημιστική καμπάνια για να επικοινωνήσει τις αξίες του Kerrygold Cheddar. Επίσης, το τυρί κρέμα Philadelphia της Mondelez International θα πωλείται από το 2022 σε ανακυκλωμένη πλαστική συσκευασία σε όλη την Ευρώπη, συμβάλλοντας ενεργά στον στόχο της εταιρείας να μειώσει τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον και τη δέσμευσή της να χρησιμοποιήσει 5% ανακυκλωμένο υλικό σε όλες τις πλαστικές της συσκευασίες. Νέα συσκευασία και για το κατσικίσιο τυρί Δωδώνη καθώς, μετά το λανσάρισμα του κατσικίσιου γιαουρτιού, προμηθεύει την αγορά με το ανανεωμένο κατσικίσιο τυρί της. To κατσικίσιο τυρί κυκλοφόρησε με νέο εικαστικό σε συσκευασία των 200g, καθώς και σε συσκευασία 400g σε άλμη.

Η Δωδώνη στήριξε το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι», λανσάροντας και ενέργεια με συνταγές στο YouTube. Με το μήνυμα «Μένουμε σπίτι και μαγειρεύουμε παρέα με τη Δωδώνη», στο YouTube κανάλι της Δωδώνη οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να ανακαλύψουν μία νέα λίστα με 7 παραδοσιακές και πρωτότυπες συνταγές για όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Παράλληλα, τόσο στο YouTube κανάλι της εταιρείας όσο και στο www.dodoni.eu, οι καταναλωτές έβρισκαν πάνω από 70 συνταγές που έχουν δημιουργήσει αποκλειστικά για την Δωδώνη γνωστοί food bloggers και σεφ όπως οι Madame Ginger, Γαβριήλ Νικολαΐδης, Paxxi και Χρήστος Μπάρκας, χρησιμοποιώντας προϊόντα Δωδώνη.

Παράλληλα, εκτός από συνταγές, η σειρά περιελάμβανε διαγωνισμούς και giveaways, μέσα από τους λογαριασμούς της εταιρείας σε Instagram και Facebook. H Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της Δωδώνη, τόνισε: «Στη Δωδώνη, συνεχίζουμε σταθερά να εμπλουτίζουμε το περιεχόμενο όλων των digital καναλιών μας, δημιουργώντας πρωτότυπο και ενδιαφέρον περιεχόμενο, μεταφέροντας έτσι τη μαγειρική σε ένα νέο επίπεδο, που αλλάζει τον τρόπο, με τον οποίο βλέπουμε το φαγητό και την μαγειρική μέχρι σήμερα».

Σε λανσάρισμα προχώρησαν και τα vegan τυριά Violife. Τα 100% Vegan τυριά, κυκλοφορούν σε τρεις τύπους: σε φέτες, τριμμένο και κρέμα. Η καμπάνια περιλαμβάνει τηλεοπτικό σποτ, όπου παρουσιάζονται οι εναλλακτικοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα προϊόντα της σειράς. Η καμπάνια «τρέχει» στην τηλεόραση, τα social media και το YouΤube, σε υλοποίηση της Newton.

Σε επίπεδο λανσαρισμάτων, η Πένυ Κωστίνου, Brand Manager στη ΜΕΒΓΑΛ, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στη διάρκεια του 2020-21 ολοκληρώνεται το επαναλανσάρισμα βασικών τυροκομικών προϊόντων μας (ημίσκληρο Μακεδονικό, φέτα, κατσικίσιο, ανθότυρο, μανούρι), ενώ δημιουργούμε δύο νέα προϊόντα για τους μικρούς μας φίλους, τα Maniacs Τυρομπαλίτσες και Maniacs Snack Pack. Συγχρόνως εμπλουτίζουμε τις επιλογές μας στα τυροκομικά σε φέτες (στην ομάδα των Gouda, Edam, Cheddar προστίθεται η Mozzarella). Η ανάπτυξη νέων προϊόντων είναι στην καρδιά της στρατηγικής της Μεβγάλ και υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες ιδέες που εξετάζονται στην κατηγορία των τυροκομικών, με στόχο να εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο τις επιλογές και εντέλει την γευστική εμπειρία των καταναλωτών».

Από την πλευρά της, η Κέλλυ Δαμκαλίδη, Brand Manager Meals Greece της Mondelez International, επισημαίνει ότι κύριος πυλώνας ανάπτυξης για φέτος δε θα μπορούσε να είναι άλλος από το Core portfolio Philadelphia, «γι’ αυτό και εστιάσαμε σε νέα επικοινωνία με εξαιρετικά γευστικά και κρεμώδη προϊοντικά πλάνα με πρωταγωνιστή το ίδιο μας το προϊόν…γιατί αυτό τα λέει όλα! Ταυτόχρονα ο πυλώνας Better For You εξακολουθεί να αποτελεί προτεραιότητα καθώς οι καταναλωτές αναζητούν λύσεις για ένα περισσότερο υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά ή και πλούσια σε πρωτεΐνη. Ο νέος κωδικός Philadelphia extra Protein, με 11% πρωτεΐνη και μόνο 3% λιπαρά, έρχεται να απαντήσει σε αυτή την ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί καινοτομία στην κατηγορία του τυριού κρέμα».

Παράλληλα, τα La Vache qui rit παρουσιάζουν μια πιο απλή συνταγή, με μόνο 4 γαλακτοκομικά συστατικά, φτιαγμένη από φρέσκο γάλα: αυτή θα είναι η καινούρια γευστική ταυτότητα του La Vache qui rit, που θα παρουσιαστεί στις αρχές Μαΐου, σε όλο τον κόσμο. «Εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην οποία, όπως γνωρίζουμε, κυριαρχεί η ιδέα του φυσικού και του απλού, το αγαπημένο τρίγωνο τυρί ανανεώνει τη σύνθεσή του, περιορίζοντας τα εκλεκτά συστατικά του σε μόνο τέσσερα -όλα γαλακτοκομικά- και απογειώνοντας ακόμη περισσότερο τη γεύση του», αναφέρει η εταιρεία. Με αυτή τη σύνθεση κάθε τριγωνάκι La Vache qui rit είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες, ενώ καλύπτει τη μία από τις 4, συνιστώμενες για παιδιά, καθημερινές δόσεις γαλακτοκομικών. Επίσης, δεν περιέχει συντηρητικά και τεχνητά αρώματα. Στην Ελλάδα, το ανανεωμένο La Vache qui rit έχει ήδη συστηθεί σε εκπροσώπους του λιανεμπορίου.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με αρωγό την ψηφιακή επικοινωνία και τα έξυπνα σενάρια, οι καμπάνιες των προϊόντων της κατηγορίας των τυροκομικών ξεχωρίζουν για την πρωτοτυπία και την αισθητική τους.

Τις αξίες που κάνουν τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ξεχωριστή και της προσδίδουν τη «Γεύση του Καλού», έρχεται να υπενθυμίσει καμπάνια της εταιρείας, ταξιδεύοντας το κοινό στα τοπία της Ηπείρου, του τόπου όπου η Δωδώνη γεννήθηκε και μεγάλωσε. Μέσα από τη συγκεκριμένη καμπάνια, η εταιρεία παρουσίασε τα ιδιαίτερα συστατικά που κάνουν την ίδια και τα προϊόντα της να ξεχωρίζουν εδώ και 57 χρόνια και δεν είναι άλλα από την παραγωγή αυθεντικών γαλακτοκομικών προϊόντων άριστης ποιότητας, τη συνεργασία με πάνω από 5.500 παραγωγούς που αποτελούν τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος στην Ελλάδα, τη συλλογή αποκλειστικά 100% ελληνικού γάλακτος, αλλά και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας της Ηπείρου μέσα από πρωτοβουλίες εταιρικής ευθύνης. Την ταινία της καμπάνιας δημιούργησε και επιμελήθηκε η McCann Athens.

Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη προσκάλεσε επίσης το κοινό να υποστηρίξει τα New Year’s Resolutions που έχει θέσει για το 2021 μέσω του Instagram λογαριασμού της και να μπει στην κλήρωση για να διεκδικήσει δώρα. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κάλεσε τους χρήστες του Instagram να εξερευνήσουν τα New Year’s Resolutions της, να «ανεβάσουν» μια φωτογραφία σε μορφή story στο προφίλ τους, με τον στόχο που τους εκφράζει πιο πολύ. Μέσα από αυτή την ενέργεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μπουν στην κλήρωση και να κερδίσουν 10 δωροεπιταγές αξίας 50 ευρώ και 10 cooler bags με προϊόντα Δωδώνη.

Διαφημιστικό σποτ λάνσαραν και τα Ήπειρος Τριγωνάκια με γραβιέρα και με κασέρι, το οποίο απευθύνεται στα παιδιά. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ένα παιχνιδιάρικο προβατάκι, το οποίο παρουσιάζει τα μαλακά τυράκια Ήπειρος Τριγωνάκια και βάζει τους θεατές στον «γραβιεροαπίθανο» και «κασεροφανταστικό» κόσμο τους. Αξιοποιώντας ένα ιδιαίτερο 3D animation, το σποτ δημιουργήθηκε για «να κερδίσει την καρδιά των μικρών, αλλά και των μεγάλων». Την επικοινωνία για τα Ήπειρος Τριγωνάκια ανέλαβε η MullenLowe.

Τηλεοπτική διαφήμιση κυκλοφόρησαν και τα Kerrygold Tirotrella Τυροτριγωνάκια. Ο παιχνιδιάρικος και γεμάτος χρώμα κόσμος της συσκευασίας Kerrygold Tirotrella Τυροτριγωνάκια, με τα καταπράσινα λιβάδια και τις χαμογελαστές αγελάδες, ζωντάνεψε για να συστήσει στους καταναλωτές τα μαλακά, θρεπτικά τυράκια με το τρίγωνο σχήμα. Η MullenLowe Athens επιμελήθηκε το τηλεοπτικό σποτ.

Μια «έξυπνη» καμπάνια επίσης για τους μικρούς καταναλωτές έρχεται και από το Mini Babybel. Το Mini Babybel λάνσαρε διεθνή καμπάνια, η οποία αποτέλεσε παράλληλα μια πρόσκληση για αλλαγή για μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Με τίτλο «Η δύναμη του καλού», η ταινία μεταφέρει τους καταναλωτές σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου κυριαρχούν αμέτρητοι διατροφικοί πειρασμοί. Εκεί βρίσκεται και η ομάδα του Mini Babybel. Μεταμορφωμένα σε μικρούς ήρωες, με τη δύναμη του τυριού και τη «μαγική κάπα» από κερί, τα μέλη της ομάδας καλούν με τον τρόπο τους να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει ένας άλλος κόσμος και να γίνουμε μέρος του κινήματος για πιο σωστές διατροφικές.

Στη φράση «Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι θα σου έλεγε ο μελλοντικός σου εαυτός, αν μπορούσε να σε επισκεφτεί;», βασίζεται η τελευταία επικοινωνία του Adoro light. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας της MullenLowe Athens για το Adoro Light 10%, είπε «ευχαριστώ!», καθώς εξαιτίας κάποιων μικρών σημερινών του συνηθειών, όπως το να πηγαίνει γυμναστήριο ή να βάζει Adoro Light 10% στο τοστ, κατάφερε να τον κρατήσει σε πολύ καλή φόρμα. Σύμφωνα με το concept, το Adoro Light 10%, με μόνο 10% λιπαρά, δεν το απολαμβάνεις μόνο εσύ τώρα αλλά και εσύ… στο μέλλον.

Μια νέα ταινία για το Λογάδι της Optima, προβάλλει τα πολλά πρόσωπα του προϊόντος και του πρωταγωνιστή, Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Συγκεκριμένα, στην ταινία πρωταγωνιστεί η γεύση και ο γνωστός ηθοποιός σε έναν απολαυστικό μονόλογο. Το σποτ παρουσιάζει προϊοντικά πλάνα και τον ηθοποιό που ανυπομονεί να απολαύσει όσο περισσότερα πιάτα μπορεί με το αγαπημένο του τυρί, προσπαθώντας να προλάβει τους καλεσμένους του, τους οποίους σχολιάζει και αναπαριστά με χιουμοριστικό τρόπο. Το μήνυμα «Οικογενειακό και πολυΛογάδικο» επισφραγίζει την πολυχρηστικότητα που υπόσχεται το Λογάδι κάθε φορά.

Την απάντηση στο ερώτημα «Ποιος κάνει το καλύτερο cheesecake;» επιχειρεί να απαντήσει η νέα καμπάνια από το Αrla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή σεφ Άκη Πετρετζίκη. Με την υπογραφή της Rascal, η καμπάνια αξιοποιεί μια πρωτότυπη, ανατρεπτική και δημιουργική προσέγγιση, αναδεικνύοντας τη δεξιοτεχνία του σεφ και την ποιότητα του Arla Cream Cheese. Σύμφωνα με το concept, η φήμη του Άκη Πετρετζίκη δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τίποτα λιγότερο από το καλύτερο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ CSR ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Η πανδημία έστρεψε δυναμικά τις εταιρείας της κατηγορίας σε ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ιδιαίτερα προς το ΕΣΥ και τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες που υπέφεραν περισσότερο από τις επιπτώσεις του Covid-19. Σημαντικές δωρεές και οικονομική ενίσχυση των κοινωνικά ευάλωτων ήταν ο πρωταρχικός στόχος των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας των ελληνικών γαλακτοκομικών εταιρειών.

Μονάδες εξυγίανσης αέρα προσέφερε η Ήπειρος ΑΕΒΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις ΜΕΘ που είναι αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό. Ο Νίκος Σκανιάς, Διευθυντής Ζώνης Γάλακτος και εκπρόσωπος της Ήπειρος ΑΕΒΕ, ανέφερε σχετικά: «Είναι αυτονόητο καθήκον μας να υποστηρίζουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τους τοπικούς θεσμούς και την τοπική κοινωνία. Εύχομαι τις νέες κλίνες ΜΕΘ και τον εξοπλισμό που δωρίζουμε να τις χρειαστούν όσο το δυνατόν λιγότεροι συμπολίτες μας».

Επιπλέον, η Ήπειρος προχώρησε, μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, στη δωρεά πλήρους εξοπλισμού ηλεκτρονικής παρακολούθησης για 24 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείων του ΕΣΥ, που περιλαμβάνει 24 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και 3 μονάδες ταυτόχρονης κεντρικής παρακολούθησης, που καλύπτουν, η καθεμία, 8 κλίνες.

Οι εταιρείες ΙΟΝ ΑΕ και Ήπειρος ΑΕΒΕ συναποφάσισαν την από κοινού δωρεά ενός υπερσύγχρονου ψηφιακού έγχρωμου υπερηχοτομογράφου, που θα ενισχύσει τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Άρτας. Το μηχάνημα αξίας 50.000 ευρώ, είναι κατάλληλο για εξετάσεις σε όλα τα όργανα και αγγεία και σε όλες τις ειδικότητες της Ιατρικής.

Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, στο πλαίσιο της διαρκούς υλοποίησης δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συνέβαλε στην στήριξη των αναγκών σίτισης του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), προσφέροντας προϊόντα για περισσότερες από 100 πολύτεκνες οικογένειες. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του συνεχούς κοινωνικού προγράμματος «Η Γεύση του Καλού», προχώρησε στη στήριξη του ΚΥΑΔΑ, προσφέροντας για 1 μήνα γαλακτοκομικά προϊόντα σε 136 πολυμελείς οικογένειες. Σημειώνεται ότι, η Δωδώνη έχει ήδη προσφέρει σημαντική ποσότητα υλικού υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και παράλληλα στηρίζει εκατοντάδες ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες της Ηπείρου σε εβδομαδιαία βάση.

Τέλος, η ελληνική βιομηχανία γάλακτος Κολιός ΑΕ ενισχύει την προσπάθεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σεβόμενη την προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που καθημερινά δίνει μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς καθώς και του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», προχώρησε στη δωρεά αναλώσιμου και υγειονομικού υλικού όπως χειρουργικές μάσκες, γάντια, στολές και μπλούζες προστασίας, οξύμετρα, γυαλιά και μάσκες προστασίας, έτσι ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών για την προστασία ιατρών και νοσηλευτών των νοσοκομείων.

ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ MARKETING
«Με βασικά εργαλεία την εστίαση στο προϊόν, ο τρόπος προσέγγισης των καταναλωτών, οι οποίοι αναζητούν ποιοτικά προϊόντα, συναισθηματικές αξίες και κοινωνικές προεκτάσεις, έχει αλλάξει, γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια εστιάζουμε δυναμικά στην επικοινωνία και σε στοχευμένες ενέργειες marketing, με έμφαση στα digital media με ειδικά διαμορφωμένο περιεχόμενο, πάντα με στόχο της ενίσχυσης της σχέσης εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει για πάνω από μισό αιώνα με τους καταναλωτές».
Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager, Δωδώνη

360° ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ LA VACHE QUI RIT
Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων παρουσίας του La Vache Qui Rit διεθνώς, η Fromagerie Bel Hellas δημιούργησε επετειακή καμπάνια με το μήνυμα «La Vache Qui Rit, γιατί είναι καλύτερο να γελάς». Πρωταγωνιστής στο σποτ ήταν ο Σάκης Τανιμανίδης. Η καμπάνια «έτρεξε» με 360° επικοινωνία, στην οποία περιλαμβάνονταν η προβολή στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, στο digital και στα social media, αλλά και με ενέργειες  PR, natives και σε συνεργασία με influencers. Επίσης, στα καταστήματα βρέθηκε και συλλεκτική συσκευασία του προϊόντος, ενώ πραγματοποιήθηκαν ενέργειες και δράσεις ΕΚΕ. Η καμπάνια φέρει την υπογραφή της Solid Havas.

ΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
«Διανύοντας την ιδιαίτερη αυτή περίοδο, με τους συναφείς περιορισμούς, παρατηρούνται συγκεκριμένες καταναλωτικές τάσεις. Ενδεικτικά βλέπουμε στροφή προς τα συσκευασμένα τυροκομικά προϊόντα, έναντι των χύμα, πιθανώς γιατί ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας που τόσο έχουμε ανάγκη. Συγχρόνως, αυξάνεται η προτίμηση προς τις μεγαλύτερες συσκευασίες ενδεχομένως λόγω της διάρκειας ζωής των προϊόντων. Επιπλέον, με την άνοδο των ηλεκτρονικών πωλήσεων παρατηρούμε σημαντική συμμετοχή της κατηγορίας στο ηλεκτρονικό καλάθι».
Πένυ Κωστίνου, Brand Manager, ΜΕΒΓΑΛ

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΦΕΡΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ «COOKING SEARCHES»
«Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, αυξήθηκε σημαντικά η κατανάλωση στο σπίτι. Οι καταναλωτές επιδόθηκαν σε  γαστρονομικές περιπέτειες , γεγονός το οποίο αποτυπώθηκε στο ευρύτερο οικοσύστημα της μαγειρικής στο σπίτι, από τα “cooking searches” στο διαδίκτυο για νέες συνταγές μέχρι την αγορά υλικών. Την “επόμενη μέρα” αναμένουμε το συγκεκριμένο trend να παραμείνει ενισχυμένο αλλά με μικρότερα peaks, καθώς συνδέεται άμεσα με το άνοιγμα της εστίασης».
Κέλλυ Δαμκαλίδη, Brand Manager Meals Greece, Mondelez International