Παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και συζητήσεις για τα «καυτά» ζητήματα της αγοράς των ΜΜΕ και της Επικοινωνίας

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν με βαρυσήμαντες παρουσιάσεις τους, ανώτατα στελέχη κορυφαίων ξένων δικτύων και συγκεκριμένα οι Aldo Agostinelli, Digital Marketing & Sales Director, SKY Italia, Conor Mullen, Commercial Director, RTE Digital, RTE, Ireland, Maxim Ryabinko, Product Leader for Total Audience TV Measurement in Europe, The Nielsen Company, Anna Bager, Senior Vice-President/Video& Mobile, IAB, USA.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου διεξήχθη συζήτηση panel για την ελληνική πραγματικότητα, στην οποία συμμετείχαν οι Tariq Syed, Chief Digital Officer, ANT1 Group of companies, Νίκος Σύμπουρας, CEO, Tempo OMD Hellas και Σπύρος Ζαβιτσάνος, Managing Director, The Nielsen Company Greece. Το panel τόνισε την διαχρονική ιδιαιτερότητα της ελληνικής αγοράς, τις σημαντικές ευκαιρίες που έχει η τηλεόραση μέσα στην κρίση, την ανάγκη ανάπτυξης συνεργιών των publishers, την μεγάλη σημασία των μετρήσεων, την δυσκολία αποκωδικοποίησης των data και της καταναλωτικής συμπεριφοράς, καθώς και την ανάγκη επένδυσης σε ποιοτικό – αλλά και τοπικό – περιεχόμενο. Από πλευράς ελληνικών συμμετοχών μίλησαν οι Θωμαή Γκλάρου-Σταυροπούλου, International Product Director, Tailwind (παρουσίασε βασικές αρχές του programmatic video advertising) και Ηλίας Σούσης, Head of Domestic Greek market, Agencies and YouTube, Google (παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία της δυναμικής του YouTube και της δυνατότητάς του να μετατρέπει τους viewers σε super fans).

Ενδεικτικό της σημασίας του συνεδρίου είναι το γεγονός ότι τέθηκε υπό την αιγίδα του ΣΔΕ, της ΕΔΕΕ, της ΕΝΕΔ και του ΙΑΒ Hellas, ενώ στο ξεκίνημά του απεύθυναν χαιρετισμούς – με ιδιαίτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι σκιαγράφησαν απόψεις, σκέψεις και ζητούμενα των εν λόγω φορέων – οι Υβέτ Κοσμετάτου (Μέλος ΣΔΕ), Κώστας Ρόκκος (Αντιπρόεδρος ΕΔΕΕ), Γιώργος Ζαλοκώστας (Πρόεδρος ΙΑΒ Hellas), Δημήτρης Μάρης (Πρόεδρος ΕΝΕΔ). Χορηγοί του συνεδρίου ήταν οι Google, Tailwind, Tempo OMD Hellas και υποστηρικτές οι Antenna Group, Contadd, DPG Digital Media, Star Channel. Τέλος, Research Partner ήταν η Nielsen. (Αναλυτικό ρεπορτάζ για το TV & Video Conference σε προσεχές τεύχος του Marketing Week).