ΤΟ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ!
Αναρωτιέμαι, πόσοι άραγε από τους συμπολίτες μας, που είναι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, ξέρουν κι έχουν συνειδητοποιήσει ότι αποτελεί ένα συνονθύλευμα από 12 (δώδεκα!) ετερόκλητα γκρουπούσκουλα, πολλά από τα οποία είναι αναρχικά, κομμουνιστικά-σταλινικά! Κι ακόμη, αν έχουν σκεφθεί το εσωτερικό μπάχαλο, που θα προκαλέσει η συνύπαρξη τόσο ακραίων στοιχείων, σε περίπτωση, που (ο μη γένοιτο!) πάρει την Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ!
Όταν ο κ. Αλ. Τσίπρας, πέταξε επανειλημμένα το επιχείρημα-πυροτέχνημα ότι δεν συμμετείχε σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, γιατί έτσι δεν θα υπήρχε Αντιπολίτευση, πράγμα που είναι αντιδημοκρατικό, δεν βρέθηκε ούτε ένας να του απαντήσει πως, όταν μια χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, δεν έχει ανάγκη αντιπολίτευσης, αλλά πατριωτικής πανστρατιάς όλων των δυνάμεών της κι ότι αυτό αποτελούσε βάναυση προσβολή των υπολοίπων αντιπολιτευτικών δυνάμεων, δηλαδή ΚΚΕ, «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ακόμη και «Χρυσή Αυγή», αφού είναι πλέον δυστυχώς κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Κατά τον κ. Αλ. Τσίπρα λοιπόν, δεν είναι απλώς ο μόνος ικανός να κυβερνήσει την Ελλάδα, αλλά και ο μοναδικός, που ξέρει να κάνει αντιπολίτευση! Άρα, αφού είναι ο πολιτικός που «όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει», τι τα χρειαζόμαστε τα άλλα κόμματα;

ΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ…
Όλοι ξέρουμε το ασίγαστο πάθος του Αλέξη, να κυβερνήσει την Ελλάδα, πάση θυσία, ακόμη και της … Ελλάδας! Με δεδομένη την τσιμεντωμένη, αμετακίνητη θέση του ΚΚΕ, που επιζητεί με κάθε τρόπο ένα 3ο γύρο, ας μην εκπλαγεί κανείς, αν μετά τις νέες εκλογές και προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό του, προσχωρήσει εκείνος στις σταλινικές θέσεις της κ. Αλ. Παπαρήγα! Αρκετές «συνιστώσες» του άλλωστε ομνύουν στο όνομα του αιμοσταγούς δικτάτορα!

ΜΕΓΑΛΟΦΥΕΣ!
Λοιπόν, ομολογώ ότι είχα υποτιμήσει την εξυπνάδα του κ. Αλ. Τσίπρα και το μεγαλοφυές πολιτικό πρόγραμμά του. Τώρα όμως το κατάλαβα και ζητώ συγνώμη! Αναρωτιόμουνα ο ανόητος, πού θα βρει τα λεφτά να διορίσει 150.000 δημόσιους υπαλλήλους, να αγοράσει τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τον ΟΛΠ και τις τράπεζες και να αυξήσει τις συντάξεις και τους μισθούς! Και τότε «άστραψε φως» και φανερώθηκε μπροστά μου το μεγαλείο της σκέψης του! Μα, βέβαια! Είναι τόσο απλό! Μόλις ο Αλέξης διαγράψει το ελληνικό χρέος, θα μπορεί πάλι να δανείζεται, για να υπηρετήσει κατά πως πρέπει το έθνος και τη νομενκλατούρα του!

«Κανένας δεν μπορεί να είναι πιο αλαζόνας, από ένα νέο, που ανακαλύπτει μια παλιά ιδέα και πιστεύει ότι είναι δική του»! Sydney J. Harris Αμερικανός δημοσιογράφος (1917-1986)

ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ
Χρονικά και πρωταρχικά τη μεγάλη ευθύνη για τη διεξαγωγή άκαιρων και επικίνδυνων εκλογών φέρει ο κ. Αντ. Σαμαράς, που ονειρευόταν Πρωθυπουργικά Μεγαλεία! Το ίδιο επιτακτικά όμως, ζητούσε εκλογές και ο κ. Αλ. Τσίπρας. Έγιναν λοιπόν οι πολυπόθητες από τους δυο τους εκλογές κι ο μεν πρώτος συνετρίβη, ενώ ο δεύτερος ήταν από τους «νικητές»! Αυτή η εκπληκτική και απρόσμενη σε εύρος νίκη εξέθρεψε ένα απίθανο υπερφίαλο μικρομεγαλισμό του Αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Αρχηγό της Ν.Δ. φιλοδόξησε να τον ξεπεράσει σε παλαιοκομματικό μικροκομματισμό, και να οδηγήσει μόνος του αυτός τη χώρα σε νέες εκλογές, διακινδυνεύοντας πολλά περισσότερα από όσα ο «δάσκαλός» του, ενώ ο Αντ. Σαμαράς έδωσε μερικά δείγματα μετριοπάθειας και διαλλακτικότητας, μετά την εκλογική ψυχρολουσία! Συμπέρασμα: «Έβλαψαν και οι δύο το ίδιο τη Συρία»!

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ
Αλ. Τσίπρας: «Είμαστε υπέρ του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Μ. ΓΛΕΖΟΣ: «Πρέπει να φύγουμε από την ιδιοκτησία του χρήματος, όποιο χρώμα κι αν έχει». Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ουσιαστική έξοδος της χώρας από την κρίση, όσο βρίσκεται καθηλωμένη εντός του ευρώ».
Από την ανάγνωση αυτών των τριών δηλώσεων, μόνο δύο συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς! Ή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά εσκεμμένα και τον ελληνικό λαό
και τη διεθνή κοινότητα, με στόχο, αν (ο, μη γένοιτο!) βρεθεί στο τιμόνι της χώρας, να τη βγάλει από το Ευρώ και την Ε.Ε., ή δεν θέλει ή δεν μπορεί να ελέγξει τα κορυφαία στελέχη του και τις Συνιστώσες του. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο κόμμα!

ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ!
Όταν παραθέτεις σε ΣΥΡΙΖΑίους δηλώσεις του Αρχηγού του και επιφανών στελεχών του ή τμήματα του Προγράμματός του, τα οποία προοιωνίζονται τη βέβαιη καταστροφή της χώρας, η απάντησή τους σε αφήνει άφωνο:
• Μα δεν πρόκειται να τα κάνει αυτά!
Κι εσύ αναρωτιέσαι, τι ψηφίζουν; Τον «άγνωστο Χ» μιας εξίσωσης, με άγνωστους παράγοντες, το φάντασμα του Αντρέα ή παίζουν ρώσικη ρουλέτα; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και του ψηφοφόρου.

Αυτά τα σχόλια γράφηκαν 13-20 Μαΐου 2012