Τρεις διαγωνισμοί για την προώθηση προϊόντων σε χώρες του εξωτερικού μόλις προκηρύχθηκαν, με συνολική αξία άνω των 4,2 εκατ. ευρώ. O Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου Δράμας) προκηρύσσει ανοικτό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου του έργου «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης των βιολογικών προϊόντων στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», με προϋπολογισμό 1.037.069 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και προθεσμία υποβολής προσφορών έως 26 Απριλίου.

Η Αγροτική εταιρική σύμπραξη – ΑΛΜΜΕ ΑΕ με έδρα στην Κουλούρα Ημαθίας διεξάγει ανοικτό διαγωνισμό για το έργο «Ενέργειες Ενημέρωσης και προώθησης κονσερβοποιημένων φρούτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αίγυπτο και την Κολομβία», με προϋπολογισμό τα 2.096.836 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και υποβολή προσφορών έως 26 Απριλίου.

Τέλος, η Αγροδιατροφική Σύµπραξη της Περιφέρειας Κρήτης αναζητά ανάδοχο του έργου: Ενηµέρωση και προώθηση ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων στην Εσωτερική αγορά της ΕΕ (Ελλάδα, Γερµανία, Γαλλία), µε τίτλο: «The European Food Masters – Taste the Authentic/ EU Food Masters», αξίας 1.144.961 ευρώ µη συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ. Προσφορές υποβάλλονται µέχρι τις 13 Απριλίου.