Οι κορυφαίες πρακτικές του Ελληνικού Τουρισμού βραβεύθηκαν χθες στην Τελετή Απονομής των Tourism Awards 2014. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από τo Hotel & Restaurant της BOUSSIAS, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στο χώρο του Τravel, Hospitality & Leisure.

Στην τελετή απονομής, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότερα από 350 υψηλόβαθμα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες και φορείς τουρισμού της χώρας μας, βραβεύθηκαν οι πρακτικές που διακρίθηκαν από την αρμόδια κριτική επιτροπή, μέσω αδιάβλητης διαδικασίας που θεσμοθέτησε το Hotel & Restaurant της BOUSSIAS.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Νίκος Ε. Σκουλάς, δήλωσε σχετικά «Η ανάδειξη και προβολή καινοτόμων δράσεων και καλών πρακτικών, φορέων και επιχειρήσεων, αναμφισβήτητα θα έχει πολύ θετική επίδραση στην αναγκαία αναβάθμιση της ποιότητας και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, σε όλο το φάσμα της τουριστικής μας προσφοράς».

Τιμητικές διακρίσεις
Η βραδιά ξεκίνησε με την απονομή των Τιμητικών Βραβείων στον Δρ. Γεράσιμο Ζαχαράτο, για τη συνολική συμβολή του στον Ελληνικό Τουρισμό, στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής και στον φωτογράφο Ανδρέα Σφυρίδη, για το φωτογραφικό έργο και την τουριστική καμπάνια «Χαλκιδική 4 Εποχές», στο έργο Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, για τη συμβολή του στην Ανάπτυξη & Προώθηση του Οινοτουρισμού και στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για το «Ελληνικό Πρωϊνό» και τη συμβολή του στην Ανάδειξη της Πολιτιστικής Ταυτότητας Ελληνικών Προορισμών.

Απονεμητές
Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, ενώ τα βραβεία απένειμαν στους νικητές οι:  Χρήστος Πάλλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, Αγγελική Βαρελά, Γενική Διευθύντρια του ΕΟΤ, Nίκος Σκουλάς, τέως Υπουργός Τουρισμού και Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Γιώργος Βερνίκος, Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Αλέξανδρος Λαμνίδης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ, Γιώργος Τσακίρης, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Δρακόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Mαρία Μάρακα, Γενική Διευθύντρια Ανάπτυξης του ΕΟΤ, Γιώργος Μπρούλιας, Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Κωνσταντίνος Στεφανακίδης, Διευθυντής Τουριστικής Σχολής Αναβύσσου, Άγγελος Ρούβαλης, Πρόεδρος του ΣΕΟ, Ιωσήφ Πάρσαλης, Γενικός Διευθυντής της Marketing Greece, Μαρία Λεκάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μίλτος Καρούμπας, Πρόεδρος του Chef’s Club, Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, Industry Head της Google Greece, Δημήτρης Κόσσυφας, Head of Travel της Google Greece, Άντζελα Κατσένη, European Social Manager της Globe One, Βασίλης Λινάκης, Technical Director της Linakis Digital, Γιώργος Καλούδης, Γενικός Διευθυντής «Συμμαχία για την Ελλάδα», Μαρία Θεοφανοπούλου, Εκδότρια του Greek Travel Pages και Νικόλαος Γ. Τραυλός, Πρύτανης του ALBA.

Αιγίδες και Χορηγοί
Τα βραβεία διοργανώθηκαν με την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, με την Ευγενική Υποστήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Marketing Greece, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και του Σύνδεσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗATTA).

Χρυσός Χορηγός των βραβείων ήταν η Globe One Digital και Χορηγοί η Google και η Linakis Digital. Υποστηρικτές ήταν το ALBA, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η ΔΕΠΑ και η Eurobank. Χορηγοί Επικοινωνίας το GTP, το Travelling και η Τουριστική Αγορά. Χορηγοί Οίνου ήταν το Kτήμα Μπριτζίκη, Meditterra Wines, Οινοποιία Μωραϊτη, Κτήμα Σιγάλα και Κτήμα Τσέλεπου και Χορηγός Καφέ η Nespresso, ενώ τα βραβεία παρέδωσαν τα μοντέλα του πρακτορείου Future Models Management του Κ. Κουτούλια.

Τα βραβεία και οι νικητές: http://www.tourismawards.gr/