Προειδοποιεί ότι δεν θα είναι 100% ασφαλές

Το λανσάρισμα μιας νέας, ξεχωριστής ιστοσελίδας για παιδιά ανακοίνωσε το YouTube, σε συνέχεια της κριτικής αλλά και των ερευνών σχετικά με την προβολή περιεχομένου ακατάλληλου για παιδιά.

Το νέο site, μια online εκδοχή της εφαρμογής YouTube Kids, θα είναι «στον αέρα» αργότερα μέσα στη βδομάδα, σύμφωνα με την πλατφόρμα και θα περιλαμβάνει ξεχωριστές κατηγορίες για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες: «Preschool» για παιδιά έως 4 ετών, «Younger» για παιδιά 5-7 και «Older» για 8 έως 12 ετών.

Το δίκτυο έχει δεχθεί έντονα πυρά για το ότι φιλοξενεί ακατάλληλο, παραπλανητικό και συχνά βίαιο περιεχόμενο και τα videos που απευθύνονται σε παιδιά αποτέλεσαν το επίκεντρο της προβληματικής, εν μέρει επειδή το YouTube δεν εμπλέκει ανθρώπους στον έλεγχο όλων των videos και το λογισμικό του δεν μπορεί να διαχωρίσει ποιο περιεχόμενο είναι κατάλληλο για νεαρούς χρήστες.

Στο πλαίσιο της νέας ιστοσελίδας, η πλατφόρμα προειδοποίησε τους γονείς ότι και πάλι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού όλων των ακατάλληλων videos. «Τα συστήματά μας εργάζονται σκληρά για να αποκλείσουν περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για κάθε μια από αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες, αλλά δεν ελέγχονται από ανθρώπους όλα τα clips», σχολίασε η εταιρεία.
(Πηγή: AdAge)