Επεκτείνοντας τη δοκιμαστική εφαρμογή που ξεκίνησε τον Ιούνιο, το YouTube δεν θα επιτρέπει στους χρήστες που χρησιμοποιούν ad blockers να παρακολουθούν τα video της πλατφόρμας. Οι χρήστες που έχουν εγκαταστήσει ad blockers θα δουν ένα μήνυμα που θα τους ζητά να τα απενεργοποιήσουν ή να μπουν στη λευκή λίστα του YouTube.

Η πλατφόρμα που ανήκει στην Google ξεκίνησε να δοκιμάζει το μέτρο μέσα στον Ιούνιο και τώρα το επεκτείνει. Σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές, οι υπηρεσίες αποκλεισμού διαφημίσεων όπως οι AdGuard και Ghostery ανέφεραν αύξηση των απεγκαταστάσεων καθώς και παράπονα πελατών που σχετίζονται με την πολιτική του YouTube.

Η κίνηση του YouTube θα μπορούσε να φέρει προσαρμογές στη στρατηγική των marketers, ώστε να επωφεληθούν από την πιθανή αύξηση της προβολής των διαφημίσεων, διατηρώντας, παράλληλα, μια θετική εμπειρία για τους χρήστες. Επίσης, καταγράφονται αντιδράσεις καθώς υποστηρίζεται ότι οι περιορισμοί του YouTube παραβιάζουν τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο.

(Πηγή: Campaign, Wired)