Ένα νέο storytelling format διερευνά το YouTube, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να επιλέξουν πώς επιθυμούν να εξελιχθεί η εκπομπή που παρακολουθούν.

Στόχος της πλατφόρμας είναι, προφανώς, η αύξηση του αριθμού των θεατών αλλά και η ενίσχυση των διαφημιστικών του πωλήσεων. Ένα νέο τμήμα θα αναπτύσσει διαδραστικά προγράμματα και live specials, με επικεφαλής τον Ben Relles, ο οποίος αναζητά ποιοι θα ήταν οι καλύτεροι τρόποι για τη συμμετοχή του κοινού στο περιεχόμενο. Οι παραγωγοί προσπαθούν επί σειρά ετών να διηγηθούν ιστορίες που επιτρέπουν στους θεατές να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών φινάλε, ωστόσο μόνο πρόσφατα η τεχνολογία εξελίχθηκε αρκετά ώστε να προσελκύσει επενδύσεις από εταιρείες media.

Ο ανταγωνισμός είναι ήδη έντονος, καθώς το Netflix διαθέτει αρκετές διαδραστικές επιλογές για παιδιά, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε και το «Black Mirror: Bandersnatch», την πρώτη interactive ταινία για ενήλικες. Αν και το YouTube έχει ήδη πειραματιστεί με διαδραστικές διαφημίσεις, η δημιουργία εκπομπών με πολλαπλά εναλλακτικά σενάρια απαιτεί πολύ μεγαλύτερη επένδυση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το ότι περιορίζει τις φιλοδοξίες της για πρωτότυπο περιεχόμενο για λόγους κόστους, η πλατφόρμα δεν εγκαταλείπει ολότελα το εγχείρημα και συνεχίζει να αγοράζει περιεχόμενο από παραγωγούς, ενώ αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά, τις επόμενες εβδομάδες.

(Πηγή: TheDrum)