Μέσω του Facebook Pay.

Δυνατότητα πληρωμής μέσω της πλατφόρμας του εγκαινιάζει το WhatsApp, με τη νέα λειτουργία να λανσάρεται στη Βραζιλία. Πρόκειται για το πρώτο βήμα διεύρυνσης της τεχνολογίας πληρωμών σε ολόκληρη την οικογένεια της Facebook. Προς το παρόν, οι χρήστες στη Βραζιλία θα μπορούν να στείλουν χρήματα ή να πραγματοποιήσουν αγορά από κάποια τοπική επιχείρηση χωρίς να βγουν από το chat, με τις πληρωμές να πραγματοποιούνται μέσω Facebook Pay.

Για την ασφάλεια των συναλλαγών, το WhatsApp θα αποστέλλει στους χρήστες ένα εξαψήφιο PIN ή θα ζητά επιβεβαίωση μέσω δακτυλικού αποτυπώματος. Η νέα δυνατότητα θα είναι δωρεάν για τους καταναλωτές, ωστόσο οι επιχειρήσεις θα επιβαρύνονται με ένα διαχειριστικό κόστος προκειμένου να μπορούν να δέχονται πληρωμές από πελάτες.

Μελλοντικός στόχος είναι άτομα και επιχειρήσεις να μπορούν να χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχεία χρέωσης σε Facebook, Messenger, WhatsApp και Instagram. Η εταιρεία φαίνεται πως κεφαλαιοποιεί τη δημοτικότητα του WhatsApp στις αναδυόμενες αγορές, με τον Mark Zuckerberg να ανακοινώνει σχέδια για το λανσάρισμα της υπηρεσίας ψηφιακών πληρωμών στην Ινδία, την Ινδονησία και το Μεξικό.
(Πηγή: Marketingweek.com)