Τάσεις και νέες πρακτικές θα αναλυθούν από τον Mark Timlin του BBC
Σε ό,τι αφορά το Programmatic Advertising, όλα τα πρόσφατα στοιχεία από τις ανεπτυγμένες αγορές καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: καθώς η αγορά του standard banner display δείχνει να εισέρχεται στην ώριμη φάση όπου, λόγω ήδη υψηλής κάλυψης, οι ρυθμοί ανάπτυξης αναπόφευκτα επιβραδύνονται, το digital video αναδεικνύεται ως ο κλάδος που συνεχίζει να αναπτύσσεται ραγδαία.

Σύμφωνα δε με ορισμένους ειδικούς, συνιστά τον κλάδο όπου οι διαφημιζόμενοι μπορούν να εντοπίσουν σημαντικές ευκαιρίες και εναλλακτικές λύσεις, ενώ οι εκδότες μπορούν να αναμένουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Ο λόγος είναι απλός: καθώς η διαφημιστική αγορά του digital video πριμοδοτεί το εύρος της κάλυψης, αλλά ταυτόχρονα αναζητά και premium περιεχόμενο, οι πάροχοι πρωτογενούς περιεχομένου διαθέτουν ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα – το κύριο ζητούμενο είναι η μέθοδος και η υλοποίηση.

Αυτά τα ουσιαστικά ζητήματα θα καλύψει ο Mark Timlin, Head of Programmatic του BBC Worldwide, στο πλαίσιο του Programmatic Advertising Conference’17 (www.programmatic.gr), ενώ θα αναφερθεί εκτενώς και στα σενάρια της επόμενης μέρας και τον αντίκτυπο τους για διαφημιζόμενους, agencies και εκδότες. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαΐου στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza, με τη συμμετοχή 9 ομιλητών από το εξωτερικό.