Αυξάνεται η χρήση chat bots για σύνδεση brands και καταναλωτών
Αναδεικνύοντας την αξία των chat bots στη σύνδεση των brands με τους καταναλωτές, το Viber παρουσιάζει τα 3 κορυφαία Viber chat bots για τη φετινή χρονιά.

Τα chat bots χρησιμοποιούνται κυρίως από γνωστά εμπορικά σήματα ή οργανισμούς, προκειμένου να επικοινωνούν και να αλληλοεπιδρούν με το κοινό τους. Είναι προγράμματα που πραγματοποιούν αυτοματοποιημένη επικοινωνία, με στόχο να διευκολύνουν τη ζωή των ανθρώπων παρέχοντας πληροφορίες και απαντώντας σε ερωτήσεις μόνο με ένα κλικ. Η ανοδική πορεία των bots οφείλεται στην αυξημένη χρήση των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. Έρευνα δείχνει ότι πάνω από το 66% των χρηστών έχουν χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για να επικοινωνήσουν με κάποια επιχείρηση.

Στο Viber υπάρχουν χιλιάδες chat bots που καλύπτουν πολλά και διαφορετικά θέματα, όπως αθλητικά γεγονότα, μουσικά φεστιβάλ, συνταγές μαγειρικής, μόδα ή άλλα. Σύμφωνα με το Viber, τα 3 κορυφαία σε ποιότητα chat bots είναι το Barca bot της ποδοσφαιρικής ομάδας της Barcelona, το Forksy bot που προωθεί την υγιεινή διατροφή και το Tech Talk, με πληροφορίες για ό,τι αφορά τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, το gaming, τις δημοφιλέστερες εφαρμογές, τα bots και πολλά άλλα.