Τη διακοπή κάθε επιχειρηματικής σχέσης με το Facebook ανακοίνωσε η Rakuten Viber. Η εφαρμογή θα αφαιρέσει τα Facebook Connect, Facebook SDK και GIPHY, αλλά και θα διακόψει κάθε διαφημιστική δαπάνη στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στο κίνημα #StopHateForProfit.

Εν μέσω των διαμαρτυριών που ξέσπασαν τις περασμένες εβδομάδες, μια ομάδα 6 οργανισμών κάλεσε όσους διαφημίζονται στο Facebook να διακόψουν τις δαπάνες τους στην πλατφόρμα τον Ιούλιο, ως αντίδραση στην αδυναμία της εταιρείας να προστατέψει τους χρήστες από τη βίαιη ρητορική.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Viber, Djamel Agaoua, δήλωσε: «Από την κακή διαχείριση δεδομένων από την εταιρεία και την έλλειψη προστασίας της ιδιωτικότητας στις εφαρμογές της, μέχρι την εξοργιστική του στάση να αποφύγει να πάρει μέτρα που είναι απαραίτητα για να προστατέψουν το κοινό από βίαια και επικίνδυνη ρητορική, το Facebook το παράκανε». Η απομάκρυνση των σημείων επαφής με το Facebook από το Viber αναμένεται έως τις αρχές Ιουλίου. Η διακοπή διαφημιστικής δαπάνης τίθεται σε ισχύ άμεσα.