Το Twitter αποσύρεται από την εθελοντική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξάλειψη της παραπληροφόρησης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή.

«Το Twitter εγκαταλείπει τον εθελοντικό Κώδικα Πρακτικής της ΕΕ κατά της παραπληροφόρησης. Ωστόσο, οι υποχρεώσεις παραμένουν», έγραψε στο Twitter ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν. «Μπορείς να τρέξεις, αλλά δεν μπορείς να κρυφτείς. Πέρα από τις εθελοντικές δεσμεύσεις, η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης θα αποτελεί νομική υποχρέωση βάσει του DSA από τις 25 Αυγούστου.

Οι ομάδες μας θα είναι έτοιμες για επιβολή», πρόσθεσε ο Μπρετόν, αναφερόμενος στον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες που τίθεται σε ισχύ σε λιγότερο από δύο μήνες. Το Twitter δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την απόσυρσή του από τον κώδικα, αλλά η απόφαση φαίνεται να είναι η τελευταία κίνηση του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη Έλον Μασκ.

Το Twitter υπέγραψε τον κώδικα το 2018, μαζί με άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το TikTok, το Facebook και η Google.

(Πηγή: DW)