Ενισχύοντας την product discovery δυναμική του, το TikTok συνεργάζεται με το Shopify, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν αγορές απευθείας από την εφαρμογή. Όπως ανακοίνωσαν οι 2 εταιρείες, οι εμπορικοί συνεργάτες του Shopify, οι οποίοι διαθέτουν TikTok For Business λογαριασμό, σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν shopping tab στα προφίλ τους στο TikTok, καθώς και να συγχρονίσουν τους προϊοντικούς καταλόγους τους, ώστε να δημιουργήσουν μίνι βιτρίνες, οι οποίες θα συνδέονται απευθείας με τα online καταστήματά τους στο checkout.

Μέχρι στιγμής, ο πιλότος του TikTok Shopping είναι διαθέσιμος σε συνεργάτες του Shopify σε ΗΠΑ και Βρετανία, ενώ, τις προσεχείς εβδομάδες, θα συμμετάσχουν και συνεργάτες από τον Καναδά. Η υπηρεσία θα διατεθεί σε περισσότερες περιοχές τους επόμενους μήνες. Ένα από τα πρώτα brands, τα οποία συμμετέχουν, θα είναι το Kylie Cosmetics, ιδιοκτησίας Kylie Jenner.

«Οι creators ανοίγουν τον δρόμο για ένα νέο είδος επιχειρηματικότητας, όπου το περιεχόμενο, το community και το commerce είναι στοιχεία-κλειδιά. Επιτρέποντας νέες in-app shopping εμπειρίες και product discovery στο TikTok, για πρώτη φορά, το Shopify ενισχύει το creator economy σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες social και entertainment πλατφόρμες στον κόσμο», σημείωσε ο Harley Finkelstein, President του Shopify.
(Πηγή: AdAge)