Το Snapchat δημιούργησε augmented reality αγάλματα για τους τέσσερις Βρετανούς μαύρους ποδοσφαιριστές Eartha Pond, John Barnes, Rachel Yankey και Viv Anderson, έξω από το στάδιο Wembley. Η ενέργεια αυτή, σε συνεργασία με την Kugali και τον αντι-ρατσιστικό οργανισμό Kick it Out, έρχεται να απαντήσει στο γεγονός ότι από τα 200 αγάλματα τα οποία είναι αφιερωμένα σε ποδοσφαιριστές σε όλη τη Μ. Βρετανία, μόλις πέντε αναπαριστούν μαύρους παίκτες.

Το Snapchat προχώρησε σε αυτήν την κίνηση στο πλαίσιο και του εορτασμού του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, προκείμενου να αναδείξει τη συνεισφορά των μαύρων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 25% του συνόλου των επαγγελματιών παικτών στην Μ. Βρετανία, αλλά δεν υπήρχαν σε κανένα άγαλμα μέχρι και πριν από μια δεκαετία.

Η Tobi Ruth Adebekun, SnapNoir Europe Lead, ανέφερε: «Στη Snap πιστεύουμε πως το Augmented Reality είναι ένα δυνατό storytelling format και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πριν από έναν χρόνο το πώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και τις πλατφόρμες μας για να πούμε ιστορίες που σπανίως λέγονται».

(Πηγή: TheDrum)