Το Reddit ανακοίνωσε ότι καταργεί τη δυνατότητα ορισμένων χρηστών να επιλέξουν να εξαιρεθούν από τη θέαση προσωποποιημένων διαφημίσεων.

Η Jutta Williams, Head of Privacy του Reddit, εξήγησε την αλλαγή -η οποία ανακοινώθηκε την Τετάρτη μαζί με μια σειρά από επερχόμενες ενημερώσεις σε ρυθμίσεις απορρήτου, διαφήμισης και τοποθεσίας- δηλώνοντας ότι ο ιστότοπος «απαιτεί πολύ λίγες προσωπικές πληροφορίες» από τους χρήστες του και ότι αυτό θα τον βοηθήσει να «προβλέψει καλύτερα ποια διαφήμιση μπορεί να είναι πιο σχετική με αυτούς».

Η Williams μοιράστηκε, επίσης, ότι οι περισσότεροι χρήστες του Reddit «δεν θα δουν καμία αλλαγή στις διαφημίσεις τους» και πως όσοι είχαν προηγουμένως επιλέξει την εξαίρεση από τη θέαση προσωποποιημένων διαφημίσεων «δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα να βλέπουν περισσότερες διαφημίσεις».

Οι ενημερώσεις θα γίνουν σταδιακά στην πλατφόρμα τις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, επιλεγμένες χώρες θα εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα εξαίρεσης από τις personalized ads. Τέλος, αναφέρθηκε πως το Reddit εξακολουθεί να «χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό χειροκίνητης σήμανσης και μηχανικής μάθησης για την ταξινόμηση των διαφημίσεων, η οποία δεν θα είναι 100% επιτυχής για αρχή», αλλά το accuracy αναμένεται να βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

(Πηγή: Campaign)