Ευρύ πρόγραμμα δράσεων

Επιπλέον, για μία ακόμα χρονιά, εργαζόμενοι και συνεργάτες της Coca-Cola συμμετείχαν ως δρομείς στη διοργάνωση. Το Powerade επίσης υποδέχτηκε αθλητές και θεατές στο περίπτερό του, ενημερώνοντάς τους για την ενυδάτωση που χρειάζεται ο οργανισμός μέσα από το επιστημονικό πρόγραμμα Hydration Calculator, αλλά και την ειδική ενέργεια «60’’ της ενυδάτωσης», με χρήσιμες συμβουλές από την εξειδικευμένη συνεργάτη, κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο, Ειρήνη Μπαμπαρούτση.

Επιπρόσθετα, η Coca-Cola συνεργάστηκε με την Οργανωτική Επιτροπή καθιστώντας τον Μαραθώνιο για 5η συνεχή χρονιά, ως μια «φιλική προς το κλίμα του πλανήτη» αθλητική διοργάνωση, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα αντιστάθμισης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα να εγγράψουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα στο ειδικά σχεδιασμένο microsite www.athensclassicmarathon-green.gr. Στη διαδικασία συμμετείχαν περίπου 2.000 Έλληνες δρομείς, ενώ από τις δύο αυτές πρωτοβουλίες αντισταθμίστηκαν συνολικά περίπου 410 τόνοι ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα.

Τέλος, το Powerade, σε συνεργασία με την Coca-Cola 3Ε, συμμετείχε, μαζί με το Αύρα ActiveCap, στην εθελοντική προσπάθεια συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών, των προϊόντων που χρησιμοποίησαν οι δρομείς κατά μήκος των διαδρομών.