Ένα νέο feature, το οποίο αποθηκεύει αυτόματα pins shoppable προϊόντων, αλλά και ενημερώνει για τυχόν αλλαγές στην τιμή, λανσάρει το Pinterest με στόχο να ωθήσει τους χρήστες του να πραγματοποιούν πιο εύκολα αγορές μέσω της πλατφόρμας. Το feature με όνομα «Shopping List», αποθηκεύει όλα τα pins σε ένα συγκεκριμένο σημείο, διευκολύνοντας το κοινό να επιστρέψει σε αυτά και να επιλέξει ποιο προϊόν θα αγοράσει.

Επίσης, θα εμφανίζει στους χρήστες τα κόστη αποστολής και αξιολογήσεις, ενώ θα ενημερώνονται για τη μείωση τιμής στα αποθηκευμένα προϊόντα. Το νέα χαρακτηριστικό λανσάρεται, αυτόν τον μήνα, στους χρήστες σε ΗΠΑ και Βρετανία, ενώ, αργότερα μέσα στο έτος, θα είναι διαθέσιμο, σε Αυστραλία, Γερμανία, Καναδά και Γαλλία.Τα shoppable pins προέρχονται από πιστοποιημένους retailers και εμπόρους, ανέφερε ο CEO του Pinterest, Ben Silbermann.

Το «Shopping Lists» είναι το πλέον πρόσφατο από μια σειρά features τα οποία λάνσαρε φέτος το Pinterest, με στόχο να ενισχύσει το e-commerce στην πλατφόρμα, όπως τα shop tab, virtual makeup try-ons και το τριήμερο event για τη δοκιμή του live stream shopping.

(Πηγή: DigiDay.com)