Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου

Περιλαμβάνει, όπως συνηθίζεται, ένα μείγμα Ελλήνων, έμπειρων και αναγνωρισμένων, αλλά και νέων, ανερχόμενων δημιουργών. Εισηγήσεις θα κάνουν οι Χρήστος Λιάλιος, Τάσος Παπαϊωάννου, Polka dot, Δημόπουλος-Καρατζάς, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, Talc, Atenistas, Nomint motion design, The Syndicate, Colibri, Χριστίνα Τσέβη, The brainstorm design. Όπως πάντα, το φάσμα των εφαρμογών που θα παρουσιαστούν είναι ευρύτατο, από σχεδιασμό περιοδικών και διαφήμιση, μέχρι συσκευασία και animation.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν δύο «αστέρια» από την παγκόσμια σκηνή της γραφιστικής, η ολλανδική Lava (European Design Agency of the Year 2010) και η βρετανική Big Active (που ειδικεύεται στο design για τη μουσική βιομηχανία).

Τέλος, η Ένωση Γραφιστών, θα πραγματοποιήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Γραφίστες συνείδησης». Σκοπός είναι να επαναπροσδιοριστεί η θέση του επαγγελματία γραφίστα στις νέες συνθήκες. Κεντρικό θέμα είναι η προσαρμοστικότητα των σχεδιαστών, χωρίς όμως να διακυβεύεται η δεοντολογία και το κύρος του επαγγέλματος, η ανταγωνιστικότητα και η ευελιξία τους νέους κανόνες της αγοράς.