Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 Χρόνων από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρέθεσαν στις 17 Σεπτεμβρίου οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης, ανήγγειλε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσεων που προγραμματίζει το Πανεπιστήμιο, προκειμένου να τιμήσει αυτή την επέτειο – ορόσημο για την ιστορία του.

Όπως ανέφερε ο Πρύτανης του ΟΠΑ, «από την ίδρυσή του έως τις μέρες μας, η πορεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνοδεύει αδιάλειπτα την ιστορία του έθνους μας, αποτελώντας φάρο για την παιδεία και την επιστήμη και διακριτή ακαδημαϊκή εστία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την οικονομία, την κοινωνία και την αγορά».

Ο Ε. Γιακουμάκης αναφέρθηκε στην επιστημονική ταυτότητα του Πανεπιστημίου και τις τρεις Σχολές του, με περίπου 12.000 ενεργούς φοιτητές, ενώ αναφορά έγινε και στα Μεταπτυχιακά και τα Διδακτορικά του Προγράμματα, τα οποία κατατάσσονται σε διαρκώς υψηλότερες θέσεις διεθνώς.