Στα αρχικά στάδια ανάπτυξης λειτουργιών live streaming βρίσκεται το Netflix, για σειρές reality και εκπομπές stand-up comedy. Το δίκτυο θα μπορούσε να αξιοποιήσει τέτοιου είδους δυνατότητες για ζωντανές ψηφοφορίες σε διαγωνισμούς ταλέντων, για να φιλοξενήσει ζωντανές εκπομπές reunion για reality shows, αλλά και για να επαναφέρει το φεστιβάλ κωμωδίας Netflix Is A Joke ως ζωντανή εκπομπή αντί για μαγνητοσκοπημένα stand up σκετς.

Υπάρχουν επίσης προτάσεις για δημιουργία εξ ολοκλήρου live διαγωνιστικών σειρών, όπως αυτά της «παραδοσιακής» τηλεόρασης, με το Netflix να «εμπνέεται» από το ανταγωνιστικό Disney+. Τον Απρίλιο, ανακοινώθηκε ότι ένα spin-off του Dancing with the Stars θα μεταφερθεί στο Disney+ για 2 χρόνια, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που μια live σειρά θα μεταδίδεται από πλατφόρμα streaming.

Αν και η προοπτική της ζωντανής μετάδοσης αθλητικών γεγονότων είναι ιδιαίτερα ελκυστική, ειδικά δεδομένης της απήχησης σειρών όπως το Formula 1: Drive to Survive, οι πληροφορίες λένε ότι η τεχνολογία livestreaming του Netflix δεν προσανατολίζεται αυτήν τη στιγμή προς αυτή την κατεύθυνση. Προς το παρόν δεν έχει επικοινωνηθεί χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμα.

(Πηγή: Marketingweek.com)