Προκειμένου να χρηματοδοτήσει επισήμως και να προωθήσει την ατζέντα για τη βιωσιμότητα του McCann Worldgroup, το διεθνές agency ίδρυσε το πρώτο του sustainability department. Του νέου τμήματος θα ηγείται η Jaclyn Kaminski, μέχρι στιγμής Director of Business Leadership στη McCann London, η οποία θα εργάζεται για την ανάπτυξη των προσπαθειών του agency να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών του, καθώς και να προσελκύσει νέα ταλέντα.

Η κίνηση αυτή προέρχεται από την αναγνώριση, από πλευράς agency, ότι η βιωσιμότητα μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή agency, τόσο από δυνητικούς πελάτες, όσο και από πιθανούς εργαζομένους. Στα νέα καθήκοντα της J. Kaminski περιλαμβάνεται η ευθύνη για «ενσωμάτωση τη βιωσιμότητας στην παγκόσμια επιχειρηματική στρατηγική, την κουλτούρα και τις δραστηριότητες του McCann Worldgroup, δημιουργώντας οργανωσιακή αλλαγή και διοίκηση, τα οποία θα έχουν διάρκεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ίδια η εταιρεία.

Επίσης, θα ηγείται της μετάβασης της McCann σε μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2040, της ανάπτυξης μιας εσωτερικής στρατηγικής εκπαίδευσης για τη βιωσιμότητα και της δημιουργίας μιας διεθνούς στρατηγικής συνεργασιών και διαχείρισης του client engagement.

(Πηγή: The Drum)