Το Lego Group παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα, η οποία «γιορτάζει» το τι συμβαίνει όταν δίνεται η ευκαιρία στα κορίτσια να παίξουν. Η πλατφόρμα «Play unstoppable» άντλησε έμπνευση από έρευνα που διεξήγαγε ο όμιλος μέσω του Ινστιτούτου Geena Davis, βάσει της οποίας προέκυψε ότι τα κορίτσια αισθάνονται αυτοπεποίθηση να συμμετέχουν σε όλα τα είδη παιχνιδιού, αλλά μένουν πίσω εξαιτίας των στερεοτύπων.

Το 62% των κοριτσιών πιστεύει ότι ορισμένες δραστηριότητες προορίζονται μόνο για κορίτσια ενώ άλλες προορίζονται για αγόρια, ενώ το ίδιο ποσοστό διαμορφώνεται στο 74% για τα αγόρια. Επίσης, τα κορίτσια είναι πιο «ανοιχτά» σε διαφορετικούς τύπους δημιουργικού παιχνιδιού, σε σχέση με το τι τους προτείνεται από τους γονείς τους και την κοινωνία συνήθως, με το 82% των κοριτσιών να πιστεύουν ότι είναι αποδεκτό τα κορίτσια να παίζουν ποδόσφαιρο και τα αγόρια να κάνουν μπαλέτο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα αγόρια διαμορφώνεται στο 71%.

Μία ταινία 60΄΄ με τον τίτλο «Play move us» έχει παρουσιαστεί για να υποστηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, στην οποία πρωταγωνιστούν παίκτριες ποδοσφαίρου μαζί με την έφηβη επιστήμονα STEM, Gitanjali Rao. Η καμπάνια δημιουργήθηκε in-house.

(Πηγή: Campaign)