Μια πιο φιλική προς το περιβάλλον συσκευασία για το Johnnie Walker σχεδιάζει να τεστάρει η Diageo, δοκιμάζοντας χάρτινα μπουκάλια. Αν και τα περισσότερα Johnnie Walker πωλούνται σε γυάλινα μπουκάλια, η εταιρεία αναζητά τρόπους μείωσης της χρήσης πλαστικού σε όλα της τα brands. Το χάρτινο μπουκάλι θα λανσαριστεί δοκιμαστικά την άνοιξη του 2021, θα είναι φτιαγμένο από ξυλοπολτό και πλήρως ανακυκλώσιμο.

Η ιδέα είναι ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να το πετάξουν κατευθείαν στον κάδο ανακύκλωσης. Για την κατασκευή των μπουκαλιών, η Diageo θα συμμετέχει στη δημιουργία της εταιρείας Pulpex, η οποία θα κατασκευάζει συσκευασίες και για άλλες εταιρείες, όπως οι Unilever και PepsiCo. Τα μπουκάλια θα διαθέτουν εσωτερική επένδυση ώστε να προστατεύεται κατάλληλα το περιεχόμενό τους.

Ο Επικεφαλής Βιωσιμότητας της Diageo, Ewan Andrew, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που έχουμε δημιουργήσει πρώτοι αυτόν τον κόσμο. Προσπαθούμε διαρκώς να καινοτομήσουμε με βιώσιμες συσκευασίες και αυτό το μπουκάλι έχει τις προοπτικές να είναι πραγματικά ριζοσπαστικό. Θεωρούμε ιδανικό να το λανσάρουμε με το Johnnie Walker, ένα brand που έχει συχνά δείξει τον δρόμο της καινοτομίας, στα 200 χρόνια παρουσίας του».
(Πηγή: Marketingweek.com)