Εν μέσω αντιδράσεων σχετικά με την παρεμβολή αλγοριθμικού, προτεινόμενου περιεχομένου στο feed του Instagram, ο Mark Zuckerberg παρουσίασε μια σειρά νέων χαρακτηριστικών, με σημαντικότερο το Notes, το οποίο η Meta σκεπτόταν να μετατρέψει σε ανταγωνιστή του Twitter, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Με το Notes, οι χρήστες πηγαίνουν στο πάνω μέρος του inbox τους, επιλέγουν τους mutual followers ή άλλους από τον κατάλογο Close Friends και στη συνέχεια πληκτρολογούν μήνυμα με 60 χαρακτήρες κειμένου ή emoji.

Το μήνυμα εμφανίζεται στο πάνω μέρος των inboxes των παραληπτών για 24 ώρες. Επίσης, ανανεώνεται το Add Yours με την επιλογή «pass it on», ως απάντηση στο TikTok, ενώ δοκιμάζεται και το Candid, όπου μοιράζεται κανείς stories μόνο με όσους μοιράζονται τα δικά τους, ως απάντηση στο BeReal.

Για τη βελτίωση του group sharing, συστήνονται τα νέα Group Profiles, όπου μοιράζεται κανείς posts και stories σε ομαδικό προφίλ, αλλά και το Collaborative Collections που εστιάζει σε κοινά ενδιαφέροντα. Το Notes θα διατεθεί σε χρήστες iOS και Android, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο δοκιμών.

(Πηγή: Techcrunch.com)