Σε αντικατάσταση των swipe-up links στα Stories του προχωρά το Instagram, αρχής γενομένης από τις 30 Αυγούστου. Αντ’ αυτού, οι χρήστες του Instagram, οι οποίοι προηγουμένως είχαν πρόσβαση στο swipe-up, θα μπορούν να χρησιμοποιούν το νέo Link Sticker, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Το Link Sticker βρίσκεται, ήδη από τον Ιούνιο, στο στάδιο των δοκιμών με μια μικρή ομάδα χρηστών, ωστόσο από τις 30 Αυγούστου, θα ξεκινήσει να διατίθεται ευρύτερα. Θα είναι διαθέσιμο είτε σε επιβεβαιωμένες εταιρείες και creators ή σε όσους έχουν φτάσει τον απαιτούμενο αριθμό followers, ο οποίος λέγεται ότι είναι οι 10.000.

Το Link Sticker προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα, όπως μεγαλύτερο έλεγχο των creators στα Stories τους, μέσα από τη διαμόρφωσή του με διαφορετικό στυλ, μέγεθος και θέση μέσα στο Story, για την επίτευξη μεγαλύτερου engagement. Επίσης, οι viewers θα μπορούν να αντιδράσουν σε αυτό και να απαντήσουν σε posts με συνημμένο Sticker, όπως σε κάθε άλλο Story – ένα feedback, το οποίο δεν μπορούσε να συμβεί σε posts με swipe-up links.
(Πηγή: techcrunch.com)