Το Ίδρυμα Vodafone υλοποίησε το πρόγραμμα Wi-Fi Instant Network στους οικίσκους που έχουν δημιουργηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Αρκαλοχωρίου, όπου και φιλοξενούνται όσοι επλήγησαν από τον σεισμό στην Κρήτη τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η ομάδα εθελοντών του Ιδρύματος Vodafone βρέθηκε στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, με σκοπό να εγκαταστήσει υποδομή για την παροχή δωρεάν πρόσβασης σε Wi-Fi. Αξιοποιώντας την τεχνολογία της οπτικής ίνας, οι εθελοντές εγκατέστησαν δωρεάν ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων στους οικίσκους. Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone, δήλωσε: «Με το πρόγραμμα Wi-Fi Instant Network, βρισκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που βιώνουν δύσκολες στιγμές, προσφέροντάς τους δωρεάν το αγαθό της επικοινωνίας».

Η δράση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του προγράμματος Instant Network που υλοποιεί το Ίδρυμα Vodafone παγκοσμίως από το 2011, με στόχο να προσφέρει «ανακούφιση» σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι πληθυσμοί που πλήττονται από φυσικές καταστροφές ή άτομα που ζουν σε καταυλισμούς.