Σε νέες περιοχές δράσης και με ανανεωμένη ύλη
Τα μαθήματα του προγράμματος STEMpowering Youth ξεκίνησαν για 3η χρονιά με ανανεωμένη ύλη, η οποία φέρνει τους μαθητές σε επαφή με σύγχρονες τεχνολογίες.

Μέσα από augmented & virtual reality εφαρμογές, οι μαθητές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τεχνολογικά εργαλεία και εμπνέονται ώστε να κάνουν τις ιδέες τους, πράξη. Φέτος, εκτός από το ανανεωμένο curriculum, που εστιάζει στις εκθετικές τεχνολογίες, το Ίδρυμα Vodafone διευρύνει και τις περιοχές δράσης του προγράμματος με μαθήματα STEM σε σχολεία των νησιών του Ιονίου, ενώ συνεχίζει τους κύκλους εξωσχολικών μαθημάτων σε περιοχές της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, των νησιών του ΒΑ Αιγαίου και της Θράκης.

Το STEMpowering Youth είναι ένα εξωσχολικό πρόγραμμα εκπαίδευσης STEM (Επιστήμη – Τεχνολογία – Μηχανική – Μαθηματικά), που υλοποιείται από το Ίδρυμα Vodafone σε συνεργασία με τον MKO SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την Ελληνογερμανική Αγωγή. Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Φέτος, μέσα από τα εξωσχολικά εργαστήρια, τα εκπαιδευτικά πακέτα, αλλά και το mobile game υπολογίζουμε ότι από το πρόγραμμα θα επωφεληθούν περισσότεροι από 10.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα».