Βράβευσε τους νικητές του Global Change Award
Στις 5 Απριλίου, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης, βραβεύτηκαν οι πέντε νικητές του ετήσιου διαγωνισμού καινοτομίας με τίτλο Βραβείο Παγκόσμιας Αλλαγής (Global Change Award) που διοργανώνει το H&M Foundation.

Οι νικητές μοιράστηκαν το βραβείο του 1 εκατ. ευρώ μετά από ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία. Επιπλέον, δημοσιεύτηκε μια έκθεση τάσεων που επισημαίνει τα διδάγματα για το μέλλον της αειφόρου βιομηχανίας μόδας, μελετώντας επαναστατικές ιδέες από 130 χώρες.

Για να επιταχύνει τη μετάβαση σε μια κυκλική βιομηχανία μόδας χωρίς απορρίμματα, το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα H&M Foundation θέσπισε το Βραβείο Παγκόσμιας Αλλαγής το 2015, ζητώντας ιδέες που να μπορούν να αλλάξουν πραγματικά τα δεδομένα στον κλάδο, προκειμένου να συμβάλλει στον επαναπροσδιορισμό ολόκληρης της βιομηχανίας.

Η τελετή βράβευσης σηματοδότησε την έναρξη ενός ετήσιου προγράμματος επιτάχυνσης της καινοτομίας, το οποίο υποστηρίζεται από το H&M Foundation, σε συνεργασία με την Accenture και το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας ΚΤΗ της Στοκχόλμης.